Zornigers trick: Sådan overvandt han AaB-komplekset

Brøndby vandt søndag aften for første gang i seks år i Aalborg

AALBORG (Ekstra Bladet): Brøndby er klasket sammen på spektakulær vis ofte i Aalborg.

Søndag aften manifesterede de blå-gule sig imidlertid som en mesterskabskandidat samme sted.

Ikke alene fik Brøndby dermed en sejr på en arena, hvor de normalt får prygl. De gjorde samtidig så overbevisende, at sejrscifrene var for gavmilde ved AaB.

Og den sejr blev sikret, fordi cheftræner Alexander Zorniger op mod kampen sikrede sig, at han spillere tænkte på den storhed, som han kan skabe i fremtiden – frem for de senere års tristesse og nedslående resultater i Aalborg.

De svigtende resultater blev ikke berørt med et ord.

AaB-målmand: Brøndby ser skidegode ud

- Jeg hørte første gang om de svigtende resultater på det her stadion, da vi gik en tur om eftermiddagen. Men det indgik ikke i optakten.

- Vi gav ikke nogen tegn om, at det her var et problematisk stadion. Vi fokuserede kun på de individuelle opgaver til spillerne og de løsninger vi søgte som hold. Og det var alt der kræves, sagde den tyske succestræner.

- De tidligere sæsoner hvor jeg har været med her, så har det virket, som om vi er faldet sammen, efter vi har indkasseret det første mål. Vi har ikke haft energien til at rejse os igen og komme tilbage i kampen.

Danmark og Europa raser mod UEFA efter CL-snigløb

- Denne her gang mister vi momentum, da Hjörtur Hermannsson bliver skadet. Han går ud, kommer ind og må gå ud igen. Men der rejser vi os som hold. Vi får kampen til pause og får mulighed for at snakke tingene igennem.

- Det siger meget om, at vores moral og bundniveau er meget højere end jeg har oplevet tidligere, mente anfører Johan Larsson.

Kamil Wilczek blev matchvinder i opgøret, da han var knivskarp da blottelsen opstod i AaB-forsvaret efter bare otte minutter.

Den polske angriber bliver ofte beskyldt for at score de grimme mål og ellers være usynlig i kampene. Mod AaB var den nyslåede polske landsholdsangriber et monster og overstrålede formstærke Teemu Pukki markant.

Formstærk Brøndby-profil ude i en måned

- Han vandt stort set samtlige luftdueller mod modspillere, der er stærke i luften. Kamil Wilczek var manden at søge i aften. De seneste uger har det været Teemu Pukki. Og vi har også Jan Kliment og Marcos Ureña. Vi er stærkt besat oppe foran, konstaterede Alexander Zorninger, der dog ikke vil tage for givet, at der er noget stort i vente.

- Vi kommer til at tabe kampe. Det er uundgåeligt. Og vi har endnu til gode at skulle kæmpe os tilbage efter at være bag ud. Vi fået vores sejre fra fører-position i alle kampe, så det bliver endnu en udfordring at komme tilbage i en kamp.

- Indtil nu har spillerne været i stand til at løse alle de opgaver de har fået. I aften har vi 11 spillere i truppen, der er under 23 år – syv af dem startede. Så der er et stykke vej endnu. Vi kan ikke gøre andet end det vi gjorde med tilhængerne efter kampen… nyde øjeblikket, smilede Alexander Zorniger.

Masser af tænding i Aalborg - hvad synes du om denne AaB-albue?

Brøndby rydder bordet i superliga-kåring

Brøndby præsenterer nyt stort underskud

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.