Brøndbys landsholdsspiller: Det var den hårdeste tid

Riza Durmisi havde den hårdeste tid i sin karriere under Auri Skarbalius, der nu er chef igen

Riza Durmisi havde det svært, da Auri senest var træner (Foto: Jens Dresling)
Riza Durmisi havde det svært, da Auri senest var træner (Foto: Jens Dresling)

- Under Auri, der var det ikke så godt. Jeg fik tre-fire kampe, og så gik det bare nedad. Jeg kan ikke huske noget tidspunkt i min karriere, hvor jeg var gravet så dybt ned som under Auri, sagde Riza Durmisi i maj 2015 til TV3 Sport om Auri Skarbalius.

Onsdagens opsigelse fra Thomas Frank har betydet, at Auri Skarbalius igen er ny cheftræner i Brøndby frem til sommer, og det er stadig ikke gode minder, Durmisi har fra 2012/2013-sæsonen med litaueren som chef.

- Det var den hårdeste tid i og med, at jeg ikke spillede under ham, siger Durmisi onsdag til Ekstra Bladet.

- Men nok om det det. Jeg vil ikke tale om fortiden. Det er nye tider nu, og nu er jeg ikke ungdomsspiller mere. Nu er jeg fast inventar på holdet og vil bidrage så meget, som jeg nu kan, siger Durmisi.

- Det handler ikke om mig eller Auri. Det handler om hele Brøndby. Vi skal vinde søndag for at vise, at vi står endnu tættere sammen. Det handler ikke om individerne, men om hele klubben, siger Durmisi.

Der var uvejr i Brøndby, da Durmisi sidst havde Auri som chef (Foto: Jan Sommer)
Der var uvejr i Brøndby, da Durmisi sidst havde Auri som chef (Foto: Jan Sommer)
 

Durmisi debuterede i 2015 på det danske A-landshold, og han har længe været fast mand i Brøndby.

-   Jeg er blevet mange ting under Thomas Frank. Han har virkelig givet mig hård på brystet. Alt det skete under ham, og det var hans skyld, at jeg forlængede her i Brøndby. Så jeg skylder ham alt, og det ved han også godt, siger Durmisi, der er overrasket over opsigelsen.

- Det er lidt surrealistisk. Det havde jeg ikke lige set komme, selvom jeg havde set skriverier på nettet, siger Durmisi, der har haft en travl onsdag foruden dagens træning.

- Der var spillermøde, hvor Thomas valgte at takke af. Hvilket er fuldt forståeligt. Jeg ønsker Thomas alt det bedste. Jeg ved, hvad han står for og ønsker ham kun det bedste, siger Durmisi.

Riza Durmisi var meget glad for Thomas Frank (Foto: Jens Dresling)
Riza Durmisi var meget glad for Thomas Frank (Foto: Jens Dresling)
 

- Jeg troede, at det var en joke til at starte med, men efter at have set seriøsiteten i hans øjne, vidste man godt, at okay det mener han. Jeg er utrolig ked af det både på mine og hans vegne. Det fortjener han ikke, siger Durmisi.

- Det er mit job at spille fodbold og gøre det så godt som muligt. Mit fokus er tre point på søndag og intet andet. Jeg ved, at der sker mange ting i fodboldverdenen, og det er en del af det være professionel, at man ved, at sådanne ting kan ske, og så må man bare agere professionelt, siger Durmisi.

- Vinder vi søndag, så ser det vel fint ud. Vi har en målsætning om top-tre, og det fastholder vi, siger Durmisi.

Troels Bech og Jan Bech Andersen holdt pressemøde onsdag (Foto: Jens Dresling)
Troels Bech og Jan Bech Andersen holdt pressemøde onsdag (Foto: Jens Dresling)
 

Står det til sportsdirektør Troels Bech, så kommer Auri Skarbalius' anden periode til at være bedre end end første, hvor han med 53 kampe og et poinsnit på 1,19 point pr. kamp har det dårligste pointsnit for en Brøndby-træner nogensinde.

- Vi har et mere slagkrafgtigt materiale end dengang. Det var også spillerne, der tabte dengang, sagde Troels Bech på dagens pressemøde. (se Auris 2013-hold i bunden af artiklen)

Troels Bech er sikker på, at Auri Skarbalius, der er ansat frem til sommer, kan sikre de medaljer, der er klubbens målsætning.

- Vi har i tabet af Thomas måttet finde den rigtige afløser, og det har vi fundet i Auri. Han har stort kendskab til truppen via sit job som U19-træner. Vi er glade for, at han har accepteret det. Det var ikke hans ønske, for han ville hellere være Danmarks bedste U19-træner, sagde Bech.

Brøndby har på femtepladsen tre point op til andenpladsen og spiller søndag hjemme mod Randers, mens Esbjerg kommer på besøg ugen efter.

Brøndby-spiller: Auri var hele tiden efter mig:

Læs alt om det enorme kaos i Brøndby her:

Auri Skarbalius er ny cheftræner i Brøndby, og Troels Bech forklarer, hvorfor han bliver større succes end sidste gang (Foto: brondby.com) Superligaen - 9. mar. 2016 - kl. 12:28 Auri ville ikke være chef: Derfor er han bedre end sidst

Det har taget hårdt på Frederik Holst, at Thomas Frank har sagt op. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Brøndby - 9. mar. 2016 - kl. 13:57 Vanvittigt Brøndby-drama: Sådan reagerede spillerne

Jan Bech Andersen er et passioneret menneske med temperament og vildskab. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Sådan er Jan Bech - temperament, passion og vildskab

Thomas Frank bekendtgjorde onsdag, at han forlader sin stilling som cheftræner i Brøndby. (Foto: Jens Dresling) Brøndby - 9. mar. 2016 - kl. 09:23 Thomas Frank siger op i Brøndby

Søren Vadmand, tidligere Illum-direktør, er fyret i Brøndby (Foto: Mik Eskestad) Superligaen - 9. mar. 2016 - kl. 09:10 Brøndby fyrer direktør

Superligaen - 9. mar. 2016 - kl. 10:21 Brøndby-formand indrømmer alt: Derfor havde jeg falsk profil

Jan Bech Andersen og Troels Bech svarer på spørgsmål lige nu (Foto: Jens Dresling) Superligaen - 9. mar. 2016 - kl. 11:45 Har klubbens opbakning: Men jeg vinder ikke en Oscar

Auri Skarbalius er igen blevet cheftræner for Brændbys førstehold. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby - 9. mar. 2016 - kl. 10:03 Gammel kending overtager Brøndby

Boysen havde ikke det bedste forhold til Auri Skarbalius,  sidst de to var i samme klub. (Foto: Jens Dresling) Brøndby - 9. mar. 2016 - kl. 11:49 Omstridte Auri-citater kan ramme Brøndby-spiller hårdt

Thomas Frank er fortid i Brøndby. (Foto: Jens Dresling) Superligaen - 9. mar. 2016 - kl. 10:58 Thomas Frank: Jeg vil fortsætte i fodbolden

Se også: Midt i Frank-farvel og direktør-fyring: Brøndby med forventet underskud

5 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere