Brøndbys nye bomber: Jeg elsker at score mål

18-årige Gustaf Nilsson har allerede øjnene rettet mod sommerskiftet til Brøndby IF, selv om han giver sig fuldt ud for Falkenbergs FF. Og han glæder sig til den øgede konkurrence til sommer

Gustaf Nilsson har ikke fortrudt, at han til sommer skifter til Brøndby (Foto: All Over Press)
Gustaf Nilsson har ikke fortrudt, at han til sommer skifter til Brøndby (Foto: All Over Press)

Til sommer forlader Johan Elmander Brøndby IF og i stedet stempler en ny svensk angriber ind på Vestegnen i form af 18-årige Gustaf Nilsson, der aktuelt spiller for Falkenbergs FF i Allsvenskan. Nilsson er blevet betegnet som det måske største talent i Allsvenskan i øjeblikket, og mens svenske journalister har undret sig over Nilssons skifte til Brøndby og dansk fodbold, var angriberen ikke i tvivl om, at skiftet var det rigtige. Dengang i hvert fald.

For meget er sket i Brøndby, siden Gustaf Nilsson i januar blev købt fri af Brøndby og skifter til den danske klub fra sommer. Jan Bech Andersen træder snart tilbage som bestyrelsesformand i klubben, efter han på et onlineforum ytrede sig negativt om Thomas Frank og tidligere sportsdirektør Per Rud. Netop Thomas Frank trak sig efterfølgende som træner for klubben, og det er uvist, hvem der skal træne klubben næste sæson.

Ligeledes er den sportslige målsætning nedjusteret, og der er færre penge at bruge på blandt andet lønkroner og spillerindkøb. Alt sammen noget, der måske kunne få Gustaf Nilsson til at tænke igen over det valg, han har truffet. Men det gør den svenske angriber ikke.

- Jeg var i Brøndby og talte med blandt andre Troels (Bech, red.), og de havde en god plan for, hvad de vil med mig. De gjorde et rigtig godt indtryk, var søde og rare og fik mig til at føle mig hjemme. Der var en god plan, og jeg valgte Brøndby, selv om jeg havde andre tilbud, siger Gustaf Nilsson til tipsbladet.dk og forklarer, at det ikke har den store betydning, at der kommer en ny træner til sommer:

- Jeg er sikker på, at det hele kommer til at være fint, når jeg skifter. Jeg er virkelig glad for skiftet, for jeg har drømt om at spille i en større klub, og jeg er virkelig spændt på at komme til Brøndby.

Nilsson er blevet en god forretning for Falkenbergs FF (Foto: All Over) Brøndby Jubler over Brøndby-salg: Vores største aftale nogensinde

Brøndby Elmander færdig i Brøndby

  Brøndby vil gerne forlænge med Daniel Agger, der menes at få i omegnen af 450.000 kr. om måneden. Det er mere tvivlsomt med de fem øvrige, der har kontraktudløb om blot  to måneder. (Foto: Lars Krabbe) Sport og Spil Brøndby-profilers løn afsløret: En million lønkroner i spil til sommer

Husker I, da Elmander var ung og tryllede ved U21-EM:


Nilsson, der fylder 19 i maj, fortæller, at han har set et par Brøndby-kampe og glæder sig til selv at komme i gang i sin nye klub, hvor han absolut ikke har ambitioner om at tage det stille og rolgit fra start.

- Jeg håber, jeg kommer til at spille, for jeg er en type, der vil spille og ikke gider sidde på bænken. Men jeg ved også, at der er gode angribere i Brøndby, og med alle de gode spillere, bliver jeg også bedre selv, siger Nilsson, der betegner sig som en target man, der kan lidt af det hele.

- Jeg er en høj spiller, der godt kan lide at løbe i dybden, og jeg arbejder hårdt i kampene. Jeg forsøger også at gøre mine holdkammerater bedre. Jeg kan godt være bevægelig og løber også i dybden bag forsvaret, men samtidig kan jeg også lide at få bolden lige på. Og så er jeg typen, der skal i boksen og score mål. Jeg elsker at score mål, og spillet handler jo om mål, siger Gustaf Nilsson, der dog også ved, at der er noget at arbejde med:

- Jeg skal have mere muskelmasse på min krop, og så er der flere ting, jeg skal arbejde med - specielt når jeg har ryggen til målet. Der skal jeg blive bedre. Det håber jeg kommer, når jeg skifter til Brøndby, siger han.

Gustaf Nilsson, der er 197 centimeter høj, har ikke scoret i indeværende sæson for Falkenbergs FF, der efter fire kampe i Allsvenskan er sidst i den bedste svenske række. Nilsson håber på at slutte godt af i Falkenbergs FF, så klubben er i en god position, når Nilsson smutter. Og i Brøndby håber Nilsson på at blive en fanfavorit, score mål og blive en endnu bedre angriber.

- Jeg vil udvikle mig og blive bedre, når jeg kommer til Brøndby. Hvorfor ellers skifte? Jeg kommer for at vinde fodboldkampe, spille godt og få gode resultatet. Jeg glæder mig meget, siger han.

Angriberen kommer altså til at blive den direkte erstatning for Johan Elmander, og det bliver interessant at se, hvordan den kommende træner ser på Gustaf Nilsson.

Brøndby Brøndby har målscorerne: Derfor scorer vi ikke mål

Svensk journalist kritiserer Gustaf Nilsson, fordi han har valgt Brøndby som sin nye klub. (Foto: All Over Pres) Superligaen 'At han tager til Brøndby forstår jeg slet ikke'

Brøndby har allerede en svensk angriber i truppen nu - se Johan Elmanders første mål for Brøndby tilbage i 2004:

110 kommentarer
Vis kommentarer