Brøndbys Pukki venter på Celtic

Teemu Pukki er fortsat interesseret i at blive i Brøndby, men det afhænger af, om de to klubber, BIF og Celtic, kan blive enige om en købspris

Teemu Pukki venter på, hvad Celtic har af planer med ham (Foto: Lars Poulsen)
Teemu Pukki venter på, hvad Celtic har af planer med ham (Foto: Lars Poulsen)

Tidligere onsdag sagde Brøndby IF via klubbens hjemmeside farvel til tre spillere. Michael Falkesgaard skifter til OB fra næste sæson, mens Ferhan Hasani og Brøndby ikke kunne blive enige om en forlængelse af aftalen, der udløber om en måned. Celtic-lejesvenden Holmbert Fridjonsson siger man også farvel til, da han bliver sendt tilbage til Celtic.

Ikke et ord var der om den finske angriber Teemu Pukki, som også er på en lejeaftale fra Celtic og i teorien kan spille sin sidste kamp søndag mod Esbjerg. At Pukki ikke bliver nævnt, handler ifølge tipsbladet.dk's oplysninger om, at Brøndby fortsat håber og arbejder at få angriberen til på en permanent aftale fra Celtic.

Købsprisen, som blev forhandlet i forbindelse med lejeaftalen i sommer, er angiveligt på ni millioner kroner, men den pris har sportsdirektør Per Rud offentligt udtalt, at Brøndby ikke har i sinde at betale. I stedet vil klubben have Pukki billigere, og som det ser ud i øjeblikket, er det op til Celtic, hvad der skal ske.

Brøndby-bosserne Thomas Frank og Per Rud går på angriberjagt på transfermarkedet (Foto: Lars Poulsen) Superligaen Bronzen er hjemme: Nu går Brøndby på angriberjagt

I Pukki-lejren ved man heller ikke, hvad der kommer til at ske. Agent Teemu Turunen fortæller, at det lige nu ikke er Pukkis beslutning, hvorvidt han ønsker at blive hos Brøndby.

- Jeg kan ikke sige så meget, for lige nu er det ikke i vores hænder. Han har nydt tiden i Brøndby, og han kan virkelig godt lide klubben og at bo i København, men situationen er, at vi ikke ved, hvad Celtic vil. Han har kontrakt med Celtic, så de bestemmer, hvad der skal ske, siger agenten til tipsbladet.dk og forklarer:

Teemu Pukki scorede både mod Silkeborg og FC Nordsjælland i denne uge. (Foto: Claus Bonnerup) Brøndby Brøndby-chef: Prisen på Pukki er for høj

- Vi vil rigtig gerne finde en løsning for Teemu, men sandheden er, at det handler om, at to klubber skal blive enige om en købspris, før vi kan gøre noget. Vi ved ikke, hvor meget Celtic vil have for ham, og vi ved ikke, om der er en klub, der er villig til at betale prisen. Men der skal ikke være tvivl om, at jeg håber på, vi snart får klarhed, fordi Teemus sidste tre klubskifter er sket sent i transfervinduet. Det er bedre, hvis han kan skifte tidligt, siger Teemu Turunen.

Teemu Pukki har i denne sæson spillet 26 kampe for Brøndby i Superligaen, hvor han har scoret ni gange. I de seneste fire kampe har han scoret tre gange, efter han er rykket tilbage som forreste angriber i Brøndby.

Pukki ventes ikke at skulle tilbage til Celtic, hvor den skotske klub har uddelt trøje nummer 20 til nyindkøbet Dedryck Boyata. Et nummer, som Pukki bar, da han var i Celtic. Det er måske en indikation på, at Celtic gerne vil sælge Pukki. Men skal det være til Brøndby, skal Celtic barbere noget af den pris, klubben forlanger.

- Når vi ved, hvad Celtic vil, gør det hele arbejdet meget nemmere. Lige nu ved jeg ikke, hvad der sker i næste uge eller næste måned, og det er selvfølgelig en smule frustrerende, fordi vi gerne vil arbejde hårdt på at finde en løsning, der passer til alle parter, siger Turunen.

Teemu Pukki har tidligere spillet i blandt andre Sevilla og Schalke 04. Han har kontrakt med Celtic frem til sommeren 2017.

14 kommentarer
Vis kommentarer