Chance-orgie uden mening: Misbrugte muligheder stod i kø

Der var chancer nok i begge ender, men hverken Hobro eller Sønderjyske kunne gøre forskellen i lørdagens Superliga-opgør

Skarpheden manglede hos begge mandskaber. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Skarpheden manglede hos begge mandskaber. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

HOBRO (Ekstra Bladet): Ingen af holdene kunne rigtig bruge et enkelt point til noget, men Hobro og Sønderjyske måtte begge lade sig nøje med netop dét, da en ellers chancerig lørdagskamp endte 0-0.

Gæsterne havde valgt at satse ungt og lokalt i startopstillingen og givet Superliga-debut til 19-årige Peter Buch Christiansen i angrebet, der i Alexander Bahs skadesfravær trak helt op ved siden af Mart Lieder. En ‘home grown’ knægt, der har hamret kasser ind for både U-hold og reserveholdet.

Det gav Sønderjyske ungdommens gåpåmod, bogstaveligt talt fra første fløjt, da det ubeskrevne blad fløj igennem i venstre side og serverede kuglen i feltet for fødderne af Marcel Rømer, der sendte en afslutning mod målhjørnet efter 15 sekunder.

Jesper Rask trak en stor redning ud af ærmet og fortsatte sin fine efterårsform.

Få minutter senere stak lynhurtige Peter Christiansen væk fra Hobro-bagkæden i en kontra og satte mod mål. Rasmus Minor nåede med maksimal risiko tilbage og tacklede bolden væk fra angriberen mellem dennes ben i absolut sidste sekund.

Da hjemmeholdet fik set den unge gut fra Starup bedre an, kom himmerlændingene meget bedre med i kampen, som man formåede at vende momentum i midtvejs i første halvleg.

Efter godt 20 minutter sendte Edgar Babayan bolden på overliggeren via en Sønderjyske-fod, og en lille håndfuld minutter senere var Emmanuel Sabbi tæt på at udnytte en kæmpe Simon Poulsen-koger på midten, men Sebastian Mielitz stod som en stenstøtte, da amerikaneren afsluttede sin friløber fra en lidt for spids vinkel.

Jo, chancer var der nok af på det mennesketomme stadion i Hobro, hvor regnen ubarmhjertigt væltede ned over de sjæle, der trods alt havde forvildet sig i skoven denne lørdag eftermiddag.

Anden halvleg fortsatte med samme type mærkværdige indianerfodbold, der bølgede frem og tilbage. Chancerne var retfærdigvis lidt mindre i begge ender end i første akt. 

Emmanuel Sabbi burde dog have bragt værterne i front efter en time, da Vito Mistrati tog sønderjyderne på sengen og sendte et kort, fladt frispark lige i fødderne på amerikaneren i feltet, mens alle stod og ventede på et indlæg. 

Sabbi endte med at sjoske i bolden og afsluttede derfor igen lige på Mielitz, der satte en fod på.

Dermed var hjemmeholdet tættest på at løbe med de tre point, for den tunge bane og frygten for at tabe fik overtaget den sidste halve time af kampen.

Hobro forsøge at sende Pål Kirkevold i spil de sidste 20 minutter, men nordmanden mangler stadig minutter i benene for at gøre en forskel. 

Sønderjyske følte sig i slutminutterne snydt for et straffe, da Mathias Haarup gik i flæsket på Søren Frederiksen i feltet. Dommer Benjamin Willaume-Jantzen, der klogeligt tillod meget i det jyske slagsmål, vurderede, det var regulær kamp om bolden.

Dermed endte det hele målløst, hvilket ikke rykker meget i tabellen hos hverken Hobro eller Sønderjyske.

Se også: Se videoen: Dansker scorer sit første mål i kæmpe derby

Se også: Magisk sport indtager Danmark: Derfor er det en kæmpe succes

Se også: Pludselig succes: Superliga-flop sælges for tocifret millionbeløb

1 af 9 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
2 af 9 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
3 af 9 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
4 af 9 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
5 af 9 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
6 af 9 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
7 af 9 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
8 af 9 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
9 af 9 Skarpheden manglede hos begge mandskaber. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
4 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere