Annonce:
Annonce:

Coronavirus: Disse kampe får flere tilskuere

Tre kampe er nu blevet udvalgt til at få flere tilskuere på stadion heriblandt opgøret mellem FCK og Brøndby

- Så kan jeg garantere dig for, at spillerne vågner op, siger Gravesen om mulige muligheden for flere tilskuere. Nu bliver netop dét en realitet i tre testkampe. Video: Discovery Networks Danmark.
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Følgende tre kampe er blevet udvalgt til at være testkampe i forhold flere tilskuere på stadion:

20. juni 2020: AC Horsens mod Randers FC

21. juni 2020: Brøndby IF mod FC København

22. juni 2020: Lyngby mod OB

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Rigspolitiet vil forud for de tre kampe beslutte, hvor mange personer der må være til stede ved hver af kampene.

Stadionerne skal inddeles i sektioner, og der må maksimalt være 500 personer i hver sektion. Det er samtidig en forudsætning, at publikum i det væsentligste sidder ned under kampene.

Annonce:

- Det skal først og fremmest ske sundhedsmæssigt forsvarligt. Derfor har vi også inddraget sundhedsmyndighederne i arbejdet. Vi har valgt de tre kampe fordi vi gerne ville have kampe både øst og vest for Storebælt. Samtidigt har vi også forsøgt at vælge, så vi både får et stort og et mindre samt et nyere og et ældre stadion i spil, så vi kan få så brede erfaringer som muligt, siger politiinspektør Uffe Stormly fra Rigspolitiet.

Bliv klogere på tilskuerforsøg i Superligaen

Hvilke kampe drejer det sig om?
Tre kampe i runde 29 er udvalgt til forsøget. Det er kampe på stadioner af forskellig størrelse og med forskellig infrastruktur. Det drejer sig om kampene Horsens - Randers, Brøndby - FC København og Lyngby - OB. De spilles henholdsvis den kommende lørdag, søndag og mandag. Dermed kan det samme evalueringshold overvære alle tre kampe.

Spilles der med fyldte tribuner i forsøgskampene?
Nej, langtfra. Eksempelvis forventer Brøndby kun at kunne have 2500-3000 tilskuere til derbyet mod FCK. Den nedsatte kapacitet skyldes blandt andet, at der skal være en afstand på to meter mellem tilskuerne. Hver sektion skal have sin egen indgang og egne toiletforhold, og der må maksimalt sidde 500 personer i en sektion. Udebanefans er ikke velkomne, og tribuner med ståpladser må ikke benyttes, da tilskuerne som udgangspunkt skal sidde ned.

I de kommende dage skal det afklares, præcis hvor mange tilskuere der må komme til de tre superligakampe på baggrund af hver klubs sikkerheds- og sundhedsplan.

Hvad sker der efter forsøgskampene?
En evalueringsgruppe bestående af personer fra politiet, sundhedsmyndighederne og Divisionsforeningen skal vurdere, om forsøgene giver anledning til at spille flere kampe med over 500 personer på stadion sommeren over. Evalueringerne kommer til at foregå i uge 26 og 27. Er forsøget vellykket, kan det bane vejen for, at flere tilskuere til superligakampe vil være en del af den næste åbningsfase fra 8. juli. I så fald vil runde 32-36 kunne spilles med mere end 500 personer på stadion.

Hvordan er reglerne for de øvrige kampe i dansk fodbold?
De kampe, der ikke er en del af testforsøget, er underlagt de samme regler, som har gjaldt i den seneste uge. Der må maksimalt være 500 personer på stadion. Det inkluderer spillere, trænere, dommere, vagter, bolddrenge, kamerafolk og andre arbejdsfunktioner på stadion. Dermed er det reelle tilskuertal mellem 200 og 400 til superligakampe.

Kilder: Rigspolitiet og Ritzau

Den helt store kamp blandt de tre er naturligvis københavnerderbyet mellem Brøndby og FC København. Og her glæder Brøndbys direktør Ole Palmå sig over, at der kommer lidt mere liv på lægterne.

- Vi har ét ønske, og det er at dansk fodbold så hurtigt som muligt igen får mulighed for at afvikle kampe med så mange tilskuere som muligt ift. de protokoller, der er udarbejdet.

- Med de nye paragraffer i den netop offentliggjorde bekendtgørelse, hvor der skal være to meter mellem hver tilskuer, vil vi ud fra vores umiddelbare beregninger kunne lukke et sted mellem 2.500 og 3.000 personer ind til Derbyet, siger han til Brøndbys hjemmeside.

Han fortæller endvidere, at der ikke kommer FCK-fans på stadion - men det er ikke Brøndbys beslutning.

Annonce:

- Bekendtgørelsen tilsiger desuden, at det kun vil være hjemmeholdets tilskuere, der har adgang til kampen. Vi melder ud senere på ugen, hvordan vi håndterer billetsalget til testkampen, men det ligger fast, at det vil være sæsonkortholdere og partnere, som vil blive prioriteret ligesom i weekendens kamp mod AGF, siger Ole Palmå.

Spillere rasende: Tv-vært fyret efter racistisk budskab

Stjerne med opsang til politikerne

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: