Dansk succes-træner politianmeldt: Fortrydelse ændrer ikke sagen

En borger, der følte sig stødt over FC Helsingør-træner Christian Lønstrups brug af udtrykket 'grønlænderstiv', har trukket sin anmeldelse tilbage. Politiet fortsætter dog efterforskningen

Christian Lønstrup er ked af, at han fik brugt en vending, der kan opfattes som nedladende over for grønlændere. Foto: Ernst van Norde.
Christian Lønstrup er ked af, at han fik brugt en vending, der kan opfattes som nedladende over for grønlændere. Foto: Ernst van Norde.

I begejstring over FC Helsingørs sensationelle oprykning til Superligaen i weekenden erklærede træner Christian Lønstrup, at spillerne nok ville fejre det med at blive 'grønlænderstive', og det førte straks en politianmeldelse for racisme af sig.

Nu har anmelderen trukket sin anmeldelse tilbage, skriver Helsingør Dagblad. Det er dog ikke op til borgere i dette land at afgøre, om en forbrydelse skal efterforskes eller ej, så politiet agter ikke umiddelbart at indstille efterforskningen.

- Den bliver behandlet efter de regler, der gælder på området, oplyser anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi til avisen, som erfarer, at sagen med al sandsynlighed ender på statsadvokatens bord.

Anmelderen har fortrudt sin anmeldelse, idet han ønsker, at FC Helsingør får ro til at forberede sig på den kommende Superliga-sæson. Lønstrup har i en pressemeddelelse undskyldt sin udtalelse, som faldt i 'kampens hede', som det lød i en pressemeddelelse fra klubben forleden.

- Jeg beklager dybt. Det var en dum og forkert talemåde, og først bagefter er jeg blevet klar over, at den kan støde og virke nedladende på mange.

- Det har aldrig været min hensigt at stigmatisere eller genere nogen. Det er helt i strid med mine værdier og FC Helsingørs værdier. Vi står for åbenhed, fællesskab og inklusion, og det er vi stolte af, lød det fra Lønstrup.

Ny Superliga-træner meldt til politiet

Mesterskab afgjort efter drama: Kan få ubehagelig CL-konsekvens for FCK

Husker du? De glemte fodboldstjerner

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær