Annonce:
Annonce:

Dansk succes-træner politianmeldt: Fortrydelse ændrer ikke sagen

En borger, der følte sig stødt over FC Helsingør-træner Christian Lønstrups brug af udtrykket 'grønlænderstiv', har trukket sin anmeldelse tilbage. Politiet fortsætter dog efterforskningen

Christian Lønstrup er ked af, at han fik brugt en vending, der kan opfattes som nedladende over for grønlændere. Foto: Ernst van Norde.
Christian Lønstrup er ked af, at han fik brugt en vending, der kan opfattes som nedladende over for grønlændere. Foto: Ernst van Norde.
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

I begejstring over FC Helsingørs sensationelle oprykning til Superligaen i weekenden erklærede træner Christian Lønstrup, at spillerne nok ville fejre det med at blive 'grønlænderstive', og det førte straks en politianmeldelse for racisme af sig.

Nu har anmelderen trukket sin anmeldelse tilbage, skriver Helsingør Dagblad. Det er dog ikke op til borgere i dette land at afgøre, om en forbrydelse skal efterforskes eller ej, så politiet agter ikke umiddelbart at indstille efterforskningen.

- Den bliver behandlet efter de regler, der gælder på området, oplyser anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi til avisen, som erfarer, at sagen med al sandsynlighed ender på statsadvokatens bord.

Annonce:

Anmelderen har fortrudt sin anmeldelse, idet han ønsker, at FC Helsingør får ro til at forberede sig på den kommende Superliga-sæson. Lønstrup har i en pressemeddelelse undskyldt sin udtalelse, som faldt i 'kampens hede', som det lød i en pressemeddelelse fra klubben forleden.

- Jeg beklager dybt. Det var en dum og forkert talemåde, og først bagefter er jeg blevet klar over, at den kan støde og virke nedladende på mange.

- Det har aldrig været min hensigt at stigmatisere eller genere nogen. Det er helt i strid med mine værdier og FC Helsingørs værdier. Vi står for åbenhed, fællesskab og inklusion, og det er vi stolte af, lød det fra Lønstrup.

Ny Superliga-træner meldt til politiet

Mesterskab afgjort efter drama: Kan få ubehagelig CL-konsekvens for FCK

Husker du? De glemte fodboldstjerner

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: