Danske fans i oprør mod klubberne: Vores arbejde er spildt

Danske Fodbold Fanklubber opfordrer nu sine medlemmer til at blive væk fra udekampe i Superligaen, når away-kortet indføres

Foreningen af Danske Fodbold Fanklubber (DFF) opfordrer fansene til at blive væk fra deres klubbers udekampe som en protest mod away-kortet, der efter planen indføres i næste sæson. (Foto: Jens Dresling)
Foreningen af Danske Fodbold Fanklubber (DFF) opfordrer fansene til at blive væk fra deres klubbers udekampe som en protest mod away-kortet, der efter planen indføres i næste sæson. (Foto: Jens Dresling)

Divisionsforeningen planlægger at indføre det såkaldte Awaykort i Superligaen fra næste sæson, så udebanetilskuere fremover skal registreres til de kampe, de er ude til.

Tiltaget har mødt stor kritik i fankredse, men Divisionsforeningens medlemsklubber er tilsyneladende blevet enige om at indføre Awaykortet alligevel. Til stor undren hos foreningen Danske Fodbold Fanklubber (DFF).

- Indførelsen af awaykortet er et tillidsbrud og ikke mindst en våd klud i ansigtet på de fans, der bruger weekend efter weekend på at støtte deres hold såvel ude som hjemme, skriver DFF i en pressemeddelelse.

- De 12 Superliga klubber har nu endegyldigt vedtaget, at der fra sæsonen 2015/16 skal indføres det såkaldte Superliga Udebanekort - i folkemunde Awaykort. Det er en beslutning, som Danske Fodbold Fanklubber (DFF) hverken forstår eller kan bakke op om, lyder det i pressemeddelelsen.

Se også: Boykot: Brøndbys officielle fans vil blive væk

Danske Fodbold Fanklubber mener ikke, at klubberne har lyttet til fansenes ønsker og tanker i processen frem mod beslutningen. Foreningen fremhæver desuden, at der er foretaget ganske få anholdelser i forårets Superliga-kampe hidtil.

- De mange timers arbejde på dialog og møder omkring en positiv udvikling af fankulturen er tilsyneladende spildt, når klubberne vælger et restriktivt, reaktivt og ineffektiv system frem for præventive, proaktive og positive tiltag. I dette forår har der været afviklet to derby-kampe, altså to højrisiko kampe. Til sammen var der til disse kampe over 50.000 mennesker samlet - og politiet foretog blot 17 anholdelser.

- De syv af anholdelserne blev foretaget i forbindelse med kampen i Brøndby påskemandag, og heraf var seks af anholdelserne for brud på politiets karantæneregister - det vi kender som ’hooliganregistret’. Det lave antal anholdelser skyldes i høj grad politiets ændrede strategi om at sætte dialog forrest krydret med et tæt samarbejde mellem klubber, politi og fans fra begge lejre.

Se også: Danske fodboldfans: Derfor er away-kortet en dårlig idé

- Der er lagt et kæmpestort stykke arbejde i at udforme planer for dagen og området. I det hele taget er antallet af anholdelser og sigtelser faldet drastisk de senere år, hvor dialogkonceptet er blevet indført i alle landets politikredse. Aldrig har det været så sikkert at se fodbold i Danmark. Det virker derfor underligt, at Divisionsforeningen på nuværende tidspunkt ønsker at gå i stik modsat retning med dette reaktionære tiltag, som awaykortet i sin helhed er, lyder det i fansenes pressemeddelelse.

Danske Fodbold Fanklubber opfordrer nu sine medlemmer til at blive væk fra deres holds udekampe for at markere, at man er imod indførelsen af Awaykort i Superligaen.

34 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere