Danske klubber var ude efter offensiv udenlandsdansker

Der var dansk interesse for Ken Ilsø denne vinter, men offensivspilleren valgte at fortsætte karrieren i Kedah i Malaysia

Ken Ilsø har tidligere optrådt i Superligaen (Foto: (Ernst van Norde)
Ken Ilsø har tidligere optrådt i Superligaen (Foto: (Ernst van Norde)

Den danske offensivspiller Ken Ilsø skrev tidligere på ugen kontrakt med den malaysiske klub Kedah.

Ilsø tager dermed endnu et år i asiatisk fodbold, hvor han har spillet de seneste tre år, og han ser frem til et nyt kapitel i eventyret langt fra Danmark.

- Det er en klub, der har vist interesse siden juli, og jeg har talt med træneren en del gange i løbet af de seneste måneder. Det er en god klub, der blev nummer tre i sidste sæson, hvor den også vandt pokalturneringen. Jeg har set nogle af deres kampe, og det ser interessant ud, siger Ken Ilsø til tipsbladet.dk.

Han har tidligere spillet for Guangzhou R&F i Kina samt Home United i Singapore, men nu er det tid til at opleve en ny fodboldkultur i Malaysia.

- Det er ikke så langt fra Singapore, hvor størstedelen af spillerne har rødder i Malaysia, men det er en klub, hvor der er utrolig stor interesse. Der var 200-300 tilskuere til vores første træninger i år, og til den første træningskamp var der 10.000 tilskuere. Det er et helt andet setup end i Singapore, og jeg glæder mig til det. I Singapore var der ikke så meget opbakning og interesse for fodbold, og derfor ville jeg gerne prøve noget nyt, siger Ken Ilsø, der har været i tænkeboks om karrieren denne vinter.

Der har således været henvendelser fra Danmark.

- De skriver kun 1-årige kontrakter herover, og derfor bliver man hvert år tvunget til at reflektere over, hvad der så skal ske. Jeg er 30 år, og jeg havde også mine overvejelser. Jeg har haft to gode år i Singapore, men der var også noget interesse fra Danmark, fra Balkan og fra andre steder i Asien, men det blev ikke til noget, siger Ken Ilsø.

Efter tre år i asiatisk fodbold er han stadig glad for, at han i 2014 fik sin kontrakt med tyske Bochum ophævet for at forfølge nye drømme.

- Ideen med at tage af sted var at opleve en anden kultur, og det er lettere, når man er på et fodboldhold. Man kommer hurtigt ind i kulturen og kommer tæt på befolkningen. Det sociale bliver letter, for man bliver inviteret til fødselsdage og traditionelle bryllupper og så videre, så man kommer helt ind i kulturen. Det var også en af tankerne om at tage til Malaysia, for det er stadig fedt at være af sted, siger den nybagte Kedah-spiller Ken Ilsø i telefonen fra Malaysia.

Jakob Haugaard vil gerne en tur i The Championship for få spilletid. Foto: AP Premier League Dansker vil væk fra Premier League-klub: Her er ønskescenariet

AGF AGF-træner om overlevelseskamp: En fantastisk mulighed