Danske mestre rykker i succes-træner

FC Midtjylland har forsøgt at hente cheftræneren i Hobro, og træneren vil gerne skifte

FC Midtjylland jagter ny træner og har henvendt sig til Hobro (Foto: Lars Poulsen)
FC Midtjylland jagter ny træner og har henvendt sig til Hobro (Foto: Lars Poulsen)

Det er hamrende fladt i FCM-land, men nu prøver de opfindsomme midtjyder at tiltrække en Dal til området.

FC Midtjylland har officielt henvendt sig til Hobro for at hente succes-træneren Jonas Dal ind som afløser for mestermageren Glen Riddersholm, der blev sparket ud i sidste uge efter at have afleveret sin opsigelse.

Allerede i fredags skulle sportsdirektør Claus Steinlein have rettet den første kontakt til Hobro.

Henvendelsen er imidlertid blevet fejet af bordet på øverste niveau af bestyrelsesformand Steen Juulsgaard, der blankt afviste, at slippe træneren, der har en kæmpe andel i Hobros oprykning og succes i Superligaen.

Jesper Hansen, der er reserve i franske Évian, kan havne på Vestegnen, hvis det bliver for dyrt at lukke en aftale med Frederik Rønnow. (Foto: Richard Skovby) Brøndby Brøndby lurer på Évian-reserve

Dermed valgte Juulsgaard også at trodse Jonas Dals eget ønske om at rykke til mesterklubben. Et ønske som angiveligt skulle være støttet af sportschef Jens Hammer Sørensen samt den øvrige trænerstab i klubben.

Jonas Dal havde første træningsdag i Hobro mandag. Han kom i sin tid til Hobro som en udspringer af de gode relationer, der var mellem FCM og klubben i bunden af Mariager Fjord.

38-årige Jonas Dal var en af spillerne der var med i FC Midtjyllands første år efter stiftelsen i 1999. Han var siden ti år i klubben som træner, han har været underviser på ISI Idrætshøjskole i Ikast - og han bor stadig på et nedlagt landbrug i landsbyen Isenvad - få kilometer fra FC Midtjyllands træningsanlæg.

FC Midtjylland er ude efter Jonas Dal fra Hobro (Foto: Anders Brohus)
FC Midtjylland er ude efter Jonas Dal fra Hobro (Foto: Anders Brohus)
 

Jonas Knudsen ligner en mand, der er på vej væk fra Esbjerg. (Foto: AP) Esbjerg Ligner et salg: Esbjerg kan miste EM-spiller

Jonas Dal har aldrig lagt skjul på, at han gerne vil være cheftræner i klubben.

- Jeg er meget beæret og meget ydmyg over at blive sat i forbindelse med jobbet i FC Midtjylland, siger Jonas Dal til Ekstra Bladet.

Han afviser i samme åndedrag at kommentere henvendelsen fra FC Midtjylland.

Bagmanden bag henvendelsen til FC Midtjylland var sportsdirektør Claus Steinlein. Manden, der står tilbage med nogle seriøse ridser i lakken efter det er kommet frem, at det var modsætningerne mellem Glen Riddersholm og Steinlein, der var kraftigt medvirkende til, at ulvene står uden cheftræner få uger før kvalen til Champions League indledes.

- Jeg har ingen kommentarer til vores overvejelser omkring ny cheftræner, siger Claus Steinlein.

- Jeg har ikke oplevet den fremgang, jeg havde håbet på. Sådan lød kommentaren fra Glen Riddersholm, da han sagde farvel til FCM fredag (foto: Claus Bonnerup / redigering: Line Jensen)

Glen Riddersholm har sagt op i FCM, men har skrevet under på en ny kontrakt - læs i linket herunder (Foto: Astrid Dalum)
Glen Riddersholm har sagt op i FCM, men har skrevet under på en ny kontrakt - læs i linket herunder (Foto: Astrid Dalum)

Glen Riddersholm skal være assistenttræner for Brande IF's U14-hold. Formanden i klubben regner med at se ham til et par træninger. (Foto: Astrid Dalum) FC Midtjylland Guld-Glen har skrevet under på ny kontrakt

Trods henvendelsen til Hobro omkring Jonas Dal, så skal det ikke tages som et udtryk for, at han er topkandidaten.

Bestyrelsesformand Rasmus Ankersen og teamet omkring Matthew Benham har kastet nettet ud internationalt, og det forsøges ad den vej at hente en kapacitet ind, der passer til FC Midtjylland.

Og det makkerpar er ikke bange for at gøre noget overraskende. Senest blev manager Paul Warburton ofret i Brentford trods en succesfuld sæson i Championship og  hollandske Marinus Dijkhuiizen udpeget som ny cheftræner.

Ender FC Midtjylland med en tilsvarende løsning, så vil det uvægerligt sætte Claus Steinlein under pres. Omvendt vil en ansættelse af husets gode ven, Jonas Dal, gnidningsfrit passe ind i Steinleins setup i klubben.

Hos Hobro har hverken Jens Hammer Sørensen eller Steen Juulsgaard reageret på Ekstra Bladets henvendelser, lige som bestyrelsesformand Rasmus Ankersen, FCM, ikke var at træffe for en kommentar.

FC Midtjylland er netop landet i Østrig hvor klubben er i træningslejr den kommende uge.

 

Se Hobro-trænerens vilde sejrstale efter vigtig sejr:

20 kommentarer
Vis kommentarer