Datoerne for næste sæsons Superliga er på plads

Det har været svært at finde plads til Superliga-programmet næste sæson, men det er nu lykkedes, fortæller Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen

Datoerne for den nye, udvidede Superliga ligger nu klar. . (Foto: Lars Poulsen)
Datoerne for den nye, udvidede Superliga ligger nu klar. . (Foto: Lars Poulsen)

Næste sæson bliver interessant for landest bedste fodboldrække, Alka Superligaen, der går fra 12 til 14 hold og får slutspil om mesterskab og nedrykning. En helt ny struktur bliver implementeret for at skabe mere spænding.

Men det har også skabt lidt problemer i forhold til planlægningen af næste sæson, for den nye struktur betyder blandt andet, at klubberne spiller flere end de nuværende 33 ligakampe.

Faktisk er det forskelligt, hvor mange kampe klubberne spiller - det afhænger af, hvor langt de går i slutspillet. To hold kommer til at spille 34 kampe næste sæson, og det bliver det færreste antal kampe, en klub kommer til at spille. Omvendt skal to hold spille 38 kampe. Det bliver de to, der til sidst skal kæmpe om at undgå nedrykning i playoff-kampe med nummer to og tre fra Bet25 Ligaen.

Superligaen Politiet går til bekendelse: Uskyldige fans blev ramt

Altså kommer nogle hold til at spille op til fem ekstra liga-kampe i en sæson, og det har været svært at få det til at gå op, fortæller Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, der dog har fået programmet til at gå op.

- Det er svært hvert år (at få programmet til at op, red.). Der er meget lidt plads på grund af den internationale kampkalender. Og i de sidste 20 år er de blokerede datoer steget med over 20 procent. Det er meget. For nylig steg det igen på grund af det her Week of Football, hvor der ikke længere er to kampdatoer til landskampe, men derimod landskampe over en hel uge. Hele ugen er derfor blokeret, siger Claus Thomsen til tipsbladet.dk og forklarer, at smertegrænsen efterhånden er nået i forhold til, hvad der kan accepteres:

- Det er i særdeleshed et problem i de skandinaviske lande (på grund af klimaet, red.). De nationale ligaer bliver ramt, fordi der er færre datoer til rådighed. Det er et alvorligt emne, som FIFA og UEFA bliver nødt til at tage hensyn til, siger han videre.

Peter Høyer har fået et stort blåt mærke efter sit møde med politiet. (Foto: Privatfoto) Superligaen Ministers spindoktor slået ned af politiet til Brøndby-FCK

Mens kampprogrammet fungerer i andre nationer, er Danmark presset af klimaet og holder derfor vinterpause. Til gengæld er sommerpausen kortere. I teorien kunne der godt spilles i hele december, januar og februar, men det er en dyr, dyr fornøjelse, fordi banerne kræver lys og varme.

- Vi starter midt i februar, og det er lidt tidligere, end vi plejer. Banerne er blevet bedre, og vi kan måle, at standarden er løftet med op til 25 procent. Men der er stadig begrænsninger, fordi det er dyrt at udvide sæsonen mere. Græsset gror jo på grund af klimaet ikke i vintermånederne, så det kræver mere varme og mere lys, og det er et dyrt bekendtskab, siger Claus Thomsen.

Tony Adams synes ikke, Superligaen er særlig attraktiv. (Foto: AP) Brøndby Rygtet til BIF: Nu taler Tony Adams om Superligaen

Blandt det nye i kalenderen er, at der i efterårssæsonen skal spilles 21 kampe - mod eksempelvis 18 kampe i efteråret 2015. Superligaen starter 15. juli næste år - uge 28 - hvor den i 2015/2016-sæsonen startede i uge 29. Runde 18, 19 og 20 spilles sidst i november og i starten af december og er fra den 25. november til den 5. december.

- Det er i virkeligheden det antal runder, der skal afvikles, for at få foråret til at gå op. Et par hold går fra 33 til 38 runder, mens vinderen af kval-spillet, der møder nummer tre fra slutspillet om en plads i Europa, spiller 37 kampe. Så det har været kringlet at finde ud af, men det er lykkedes, siger Claus Thomsen.

Foråret 2017 indledes den 17. februar - uge syv - mens det i foråret 2016 blev indledt en uge senere, uge otte, den 26. februar. Maj bliver i øvrigt en presset måned i 2017 med - for nogle hold - seks kampe, mens der også skal afvikles en pokalfinale, inden sæsonens sidste kampe for de hold, der skal spille om nedrykning, slutter i begyndelsen af juni - i pinsen. De to hold, der spiller 34 kampe, lukker sæsonen i weekenden omkring den 17. maj, mens de fleste hold er færdige i weekenden omkring den 28. maj.

1 kommentar
Vis kommentarer