Delaney til guldfest: - Hjem til FCK på et tidspunkt

Thomas Delaney var i Parken i søndags for at fejre FC Københavns guld og sige farvel til William Kvist

Thomas Delaney ser gerne en fremtid i FCK. Foto: Ritzau Scanpix
Thomas Delaney ser gerne en fremtid i FCK. Foto: Ritzau Scanpix

Thomas Delaney og holdkammeraterne i Borussia Dortmund var tæt på at kunne lade sig hylde som tyske mestre i denne sæson, men i sidste ende var Bayern München en tand for stærke. I Danmark var der imidlertid ingen, der kunne true FC København, og det var en lille trøst for Delaney ovenpå skuffelsen syd for den danske grænse.

Den 27-årige midtbanespiller har tilbragt størstedelen af sin karriere i FC København, og han er tidligere anfører for klubben, så ikke overraskende var løvernes 13. mesterskab også noget, der blev fejret hos Delaney.

- Det var dejligt at se FCK blive mestre. Nu kunne jeg jo ikke selv fejre guld med Dortmund, så jeg tog i Parken for at få lidt guldstemning. Jeg følger selvfølgelig stadig meget med i FCK, det, tror jeg, alle tidligere FCK-spillere gør, siger Thomas Delaney til tipsbladet.dk.

I Telia Parken fik Thomas Delaney også lejlighed til at tage afsked med William Kvist, der spillede sin sidste kamp i karrieren. Delaney og Kvist har spillet mange kampe sammen i FCK og på det danske landshold, og de har ligget lige ved siden af hinanden på den centrale midtbane.

William Kvist modtog en storslået hyldest på sin sidste arbejdsdag som fodboldspiller, og det var helt fortjent, fastslår Thomas Delaney.

- Det har været en dejlig rejse med William. Han har kendt mig, siden jeg var 16 år, og jeg har kigget meget på hans professionalisme og alt, han har gjort for at få så flot en karriere. Han er måske ikke den største stjerne, der har været i FCK, men helt klart den største spiller.

- Han er 100 procent en kulturbærer i FCK. Så kan man snakke om, hvem der har lært hvem hvad – om det er FCK, der har skolet ham, eller om det er Williams værdier, der har smittet af på FCK. Det ved jeg ikke. Man han er en prototype på, hvad man lærer i FCK, lyder det fra Dortmund-spilleren.

William Kvist startede sin karriere i FC København og blev en profil i klubben, inden han tog til udlandet og vendte hjem igen. Thomas Delaney kan sætte flueben ved de første to skridt på den vej, og der er med sikkerhed mange FCK-fans, der drømmer om, at han også en dag vender hjem til Østerbro.

Det forestiller hovedpersonen sig, at han gør.

- Jeg vil gerne hjem til FC København på et tidspunkt, men der er lang tid til endnu, siger Delaney.

Thomas Delaney skiftede for et år siden fra Werder Bremen til Borussia Dortmund, og danskeren har haft en flot første sæson i storklubben med masser af spilletid. Hans kontrakt løber frem til sommeren 2022.

Delaney har spillet 246 kampe for FC København.

Se også: Tilbage efter nedtur: Tidligere PL-manager i stort comeback

Se også: Stjerneskifte: Snupper Mulles ekskæreste

Se også: - Jeg er den bedste målmand i Superligaen

Se også: Landsholdsspiller afslører: Jeg skal giftes

8 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere