Derfor blev Van der Vaart holdt på bænken

Karantæne og sygdom var dog tæt på at give super-stjernen efterårets første spille-minutter

HERNING (Ekstra Bladet)

Superligaens dyreste spiller, Rafael van der Vaart, var for første gang i dette efterår indenfor i varmen i FCM-truppen.

Men han blev dog holdt på bænken gennem alle 90 minutter, da midtjyderne holdt fest med en 5-1-sejr over sensationsholdet fra Hobro.

Døren var blevet åbnet for den hollandske superstjerne, fordi Janus Drachmann var ude med karantæne, og rent faktisk havde træner Jess Thorup ham med i overvejelserne til en startplads.

Baggrunden var, at Tim Sparv var ramt af sygdom både fredag og lørdag - og derfor tvivlsom.

-Det er rigtigt, at jeg tænkte over Rafa som en mulig afløser, hvis han ikke blev klar. Jeg ved godt, at han ikke kunne spille 90 minutter, men da jeg forleden havde en snak med ham, lod han forstå, at han var parat til at give det, som han havde for holdet, sagde Jess Thorup, som dog altså ikke fandt anledning til at sende hollænderen i aktion som en af sine tre udskiftere.

Det skuffede i sagens natur Rafael van der Vaart:

-Det er klart. Jeg vil gerne spille og føler mig klar til det. Men det er trænerens afgørelse. Det var rart at være i truppen, og jeg føler mig helt klar til at spille. Sådan skulle det altså ikke være, men jeg kæmper videre og vil fortsat yde maksimalt til træning, sagde van der Vaart, da han kom ud efter omklædningen.

Det med at være klar har han og Thorup ikke helt samme opfattelse af.

-Jeg kan kun forholde mig til, hvad han sagde til mig - nemlig at han godt vidste, at han stadig mangler noget for at være på toppen. Der er dog ingen tvivl om, at han er på vej, men det kræver tålmodighed, fastslog træneren, der med held har gennemført et systemskifte fra 4-1-4-1 til 3-4-3 - og det gav succes mod Hobro.

Få adgang til Ekstra Bladets magasin om Brøndby her:

FCM knuste sensationshold

Mange bud på Rafael van der Vaart