Derfor dropper han Danmarks landshold

Torsdag morgen kom det frem, at FC Nordsjælland-talentet Emre Mor har valgt, at repræsentere Tyrkiet på landsholdsplan frem for Danmark

Emre Mor til venstre vil stille op for Tyrkiet, og nu forklares det hvorfor (Foto: Niels Hougaard)
Emre Mor til venstre vil stille op for Tyrkiet, og nu forklares det hvorfor (Foto: Niels Hougaard)

For kun lidt over et år siden droppede Lyngby BK et af deres største talenter, da de skilte veje med unge Emre Mor. Sidenhen har FC Nordsjælland opsnappet angriberen, der i øjeblikket er delt U19 Liga-topscorer, hvorfor han også adskillige gange er blevet kædet sammen med større europæiske klubber.

I efteråret fik han sin Superliga-debut, da han var med fra start mod Brøndby, og når først seniorfodbolden spiller ind, så er det, at man kan begynde at drømme om landsholdsfodbold.

Vælger Tyrkiet: Dansk stortalent dropper landsholdet

FC Købehavn snupper ung topscorer

Den unge Emre Mor har dog haft valget mellem at stille op for to forskellige ungdomslandshold i og med, at han har tyrkiske rødder og er vokset i Danmark. På seniorniveau må man dog kun repræsentere et landshold, og torsdag morgen meddelte han, at han havde valgt Tyrkiet. Grunden var, at han aldrig følte sig værdsat af DBU, selvom han har hele 22 danske ungdomslandskampe på CV'et. Et besøg fra den tyrkiske landstræner Fatih Terim overtalte FC Nordsjælland-talentet endeligt.

- Han føler sig tyrkisk, og det(besøget fra Terim, red.)betød meget for ham , at de ville gøre så meget for at overbevise ham. Jeg spurgte ham mange gange, om han var sikker på, at det var det, han ville, og han var slet ikke i tvivl, siger Muzzi Özcan, Emre Mors agent, til DR Sporten og fortsætter:

- Selvom han har været med en del gange omkring U-landsholdene, har Emre aldrig følt sig værdsat. Det har aldrig virket som om, at man i Danmark for alvor har troet på ham, og det har været udslagsgivende for hans beslutning.

DBU's Elitechef, Kim Hallberg, udtaler ligeledes, at der ikke var noget, de mener, at de kunne gøre for at holde Emre Mor i dansk landsholdsfodbold, da det er en personlig beslutning

Usædvanligt: Her kan Hareides dobbeltjob give problemer

Fantastisk! DBU bifalder Hareides nye job