Annonce:
Annonce:

Derfor er Jan Bech-stop en fordel for Brøndby

Med Jan Bech Andersens exit så er der grundlag for, at investorer igen kan have tillid til Brøndby, vurderer Morten W. Langer

Sådan forklarede Jan Bech Andersen sig om Oscar-sagen
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Når der 13. april har været generalforsamling i Brøndby, så er Jan Bech Andersen ikke længere formand i klubben. Tirsdag valgte han at trække sig som følge af eftervirkningerne af 'Oscar-sagen', hvor han kritiserede spillere, træner og sportschef under falsk navn i fanforum.

At Jan Bech Andersen er væk som formand, er en fordel, når Brøndby skal forsøge at sikre ny kapital ved at sælge flere end 255 millioner nye aktier. Det mener Morten W. Langer, der er chefredaktør for Økonomisk Ugebrev.

- Der har været en sag, der ikke var pæn at se på, og det kostede troværdighed og tillid. Det er helt sikkert, at der vil være investorer, der tænker 'ok, nu har vi fået renset ud', siger Langer Ekstra Bladet.

Annonce:

- Bestyrelsen håber, at der er nogle mindre aktionærer, der vil komme med penge, og der er måske nogen, der har sagt, at der er for meget cirkus, men nu har de håndteret den problemstilling, og der er ikke den barriere mere, siger Langer.

- Det næste spændende bliver, hvor mange penge Jan Bech kommer med, og hvor mange der vil tegne aktier. For det er jo ikke en kernesund forretning, og de bevæger sig igen i retning af, hvor pengekassen er ved at være tom, siger Langer.

- Styrken denne gang er, at de har en rigmand i baghånden, og det er selvfølgelig utrolig vigtigt, siger Langer.

Svækket? Nej, Jan Bech har stadig Brøndbys største overarm!

Jan Bech Andersen på pressemødet 9. marts, hvor han slog fast, at han ville fortsætte som formand - nu er det slut (Foto: Jens Dresling)
Jan Bech Andersen på pressemødet 9. marts, hvor han slog fast, at han ville fortsætte som formand - nu er det slut (Foto: Jens Dresling)
 

Udmeldingen om formandens stop kommer 20 dage efter pressemødet, hvor han beklagede sin fejl, men slog fast, at han havde fuld opbakning i bestyrelsen og ville fortsætte i formand-sædet.

Morten W. Langer undrer sig over, at Jan Bech Andersen ikke trak sig med det samme, men gætter på, at formanden havde håbet at holde pladsen.

Annonce:

- Det må man antage, men der er sket noget mellem pressemødet og nu, og nogen må have vurderet, at det var uhensigtsmæssigt at fortsætte i bestyrelsen. Det virker som en klog og fornuftig beslutning, siger Langer.

- Problemet har jo været, at hans tilstedeværelse har været koblet sammen med flere penge, og så har det været svært at sætte ham af, siger Langer.

- Men nu vil han stadig komme med flere penge, og i den aktuelle situation må man også have respekt for, at det er den rigtige beslutning, siger Langer.

Jan Bech Andersen stopper som Brøndby-formand

'Det har været en svær beslutning for Jan'

Jan Bech Andersen har Brøndby i hjertet og støtter med pengepungen, men nu er han ikke formand mere (Foto: Jens Dresling)
Jan Bech Andersen har Brøndby i hjertet og støtter med pengepungen, men nu er han ikke formand mere (Foto: Jens Dresling)

Tøffe: Bossens bommert er den perfekte undskyldning for Brøndby

Brøndby har meldt ud, at Jan Bech Andersen er stoppet trods fuld opbakning fra bestyrelsen.

Annonce:

- Det, tror jeg, delvist skal tolkes som en politisk udmelding. Da Thorleif Krarup trak sig som næstformand for at blive bestyrelsesmedlem, så var det for at signalere, at det ikke var i orden, hvad der var sket, og så har bestyrelsen vurderet, at det ville lette arbejdet for ledelsen og klubben, hvis Jan Bech trådte et skridt til side for at genoprette tilliden, siger Langer.

Eksperten ser også den økonomiske del.

- Der kan være flere aktionærer, der har sagt, at hvis vi skal komme med flere penge, så skal vi have gjort rent bord, siger Langer.

- Det er positivt, at Jan Bech fortsat vil understøtte klubben, for det tror jeg også er helt nødvendigt. Er han ikke med, så er der stor risiko for, at andre heller ikke tror på det, siger Langer, der fortsat ser Jan Bech Andersen som den stærke mand.

- Efter en ny aktietegning vil han nok bare blive endnu mere dominerende, siger Langer.

Går bestyrelsens anbefalinger igennem, så bliver Jesper Eigen Møller ny formand, mens bestyrelsen består af Morten Nødgaard Albæk (næstformand), Sune Blom, Jim Stjerne Hansen, Thorleif Krarup og Jesper Eigen Møller.

Skandalerne i Superligaen: Her er konsekvenserne for Brøndby og Randers

Kom helt tæt på Jan Bech Andersen her:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: