Derfor forlænger FCK - nu spørger ingen til fyring

FCK lukker med en ny kontrakt til Ståle Solbakken alle spekulationer om fyring, og samtidig er nordmanden nu ude af spillet til at afløse Morten Olsen

Det lægger låg på alle spekulationer om fyring, når FCK forlænger med Ståle Solbakken (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Det lægger låg på alle spekulationer om fyring, når FCK forlænger med Ståle Solbakken (Foto: Tariq Mikkel Khan)

FC København ser ud til at måtte nøjes med sølv for andet år i træk, men tidligere på lørdagen valgte løverne alligevel at forlænge kontrakten med manager Ståle Solbakken, så den ikke udløber næste sommer, men først i sommeren 2018.

- Det er logisk for mig. Det vil være for stor en omvæltning at vælge en ny træner, når de i forvejen er ved at bygge en ny trup op, siger TV3 Sports ekspertkommentator Peter Kjær til Ekstra Bladet.

Han peger på, at de vil skabe for meget uro og kaos at vælge en ny træner.

- Hvis klubben tror på projektet, så gælder det om at få ro på og lade kaptajnen ved roret styre videre og finde tilbage til det, han kunne engang, siger Kjær.

Ståle kom til i august 2013 og har nu vundet sølv to gange. Tidligere har det vel ikke været nok til at få forlænget i FCK?

- Nej, det har du ret i, men der startede noget nyt, da Ståle tiltrådte sidst, og der har været en enorm udskiftning af spillere, og Ståle har været inde over de fleste, så det er logisk, at han får tid til at skabe noget på ny, siger Kjær.

Se også: FCK jubler: Ståle forlænger

- Men det er klart, at i Ståles nye kontraktperiode frem til 2018, så skal der ligge titler, ellers bliver det svært at forlænge næste gang, siger Kjær.

Ståle Solbakken skal vinde titler i sin næste kontraktperiode (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Ståle Solbakken skal vinde titler i sin næste kontraktperiode (Foto: Tariq Mikkel Khan)
 

Med mere end 15 måneder tilbage af Ståle Solbakkens nuværende kontrakt, så havde FCK og nordmanden ikke behøvet forlænge allerede nu.

- Det viser, at det her projekt ikke strækker sig over en kort periode, og så er det nok også for at lægge spekulationerne ned og få ro på ved at sige, at setuppet ser sådan ud, siger Kjær.

- Alle vil vide, hvorfor FCK ikke vinder guld, men alle rygter lægger man låg på, så man kan koncentrere sig om fodbolden. Der er jo ikke nogen, der vil spørge, om Ståle skal fyres nu, siger Kjær.

Hvem tror du har presset på for at forlænge nu - FCK eller Ståle?

- Sådan noget kommer fra toppen. Ledelsen kan se det daglige arbejde, og de er rutinerede ledere, der ikke har svajet i modvinden. De har fornemmet, at Ståle er den rigtige mand, og så har de set det fornuftige i at forlænge og sige 'du er vores mand', siger Kjær.

Se også: Ståle henter Cornelius-erstatning til sommer

Heller ikke Canal 9s ekspert Erik Rasmussen er overrasket over, at parterne forlænger.

- Det er fint for både Ståle og FCK. Det er en klar manifestation af Ståles meritter i klubben. Han har en helt unik position i FCK, og det virker som om, at han og klubben har de samme idéer, siger Rasmussen til Ekstra Bladet.

- Sølvet i år kommer ikke, fordi FCK ikke lever op til forventningerne, men mere fordi FC Midtjylland har været ekstremt stærke, og det må man tage hatten af for, siger den tidligere FCM-træner.

- Jeg ser ikke FC Københavns sæson som en katastrofe. De er ved at bygge et nyt hold op, og Ståle er manden, der skal gøre det, siger Rasmussen.

Han peger på, at selvom det nu formentlig blot bliver til sølv for anden gang på to år, så skal Ståle ikke have hele skylden, for det var først i august 2013, han kom til.

- Han overtog jo holdet på et tidspunkt, hvor det hele sejlede, og de stort set ingen point havde. Det var faktisk Ståle, der kom og reddede dem, og i sidste runde tog de sølvet fra FC Midtjylland. Sidste sæson var rigtig god, det er kun i denne sæson, det har været skuffende, siger Rasmussen.

- Jeg ser det også som et godt signal at sende fra FC Københavns side. De store klubber har virkelig været fremme med seksløberen, men her siger man, at man godt nok ikke har indfriet forventningerne om et mesterskab, men man tror på Ståle i fremtiden, og det skaber ro på bagsmækken, siger Rasmussen.

- Det er både klogt af FCK og af Ståle, siger Rasmussen.

Se også: Rygter i nat: De Gea har sagt ja til Real Madrid

Ståle Solbakken er vant til at bestemme meget i FCK, og det fortsætter til 2018 (Foto: Lars Poulsen)
Ståle Solbakken er vant til at bestemme meget i FCK, og det fortsætter til 2018 (Foto: Lars Poulsen)
 

Begge eksperter kan se, at Ståle også i sin anden omgang i FCK har udviklet holdet.

- Han har udviklet defensiven i FCK. De er svære at skabe chancer og score imod, men det næste bliver at få bygget offensiven på, for de laver for få mål, siger Kjær og bakkes op af Erik Rasmussen.

- De var historisk dårlige, da han tog over, og jeg synes heller ikke, at truppen var skruet godt nok sammen. Han har lavet nogle gode signinger og har et ungt hold nu, siger Rasmussen.

- Det spændende bliver, om FC Midtjylland kan bevare deres suverænitet i næste sæson, for jeg har svært ved at se andre end FCK eller FCM vinde. Brøndby er for langt fra de andre, og så kan Ståle og Glen fortsætte deres lille kamp, siger Rasmussen.

Ståle Solbakken har tidligere været nævnt som en mulig afløser for Morten Olsen i sommeren 2016. Begge eksperter er enige om, at nordmanden nu er ude af det spil.

- Ja, han har fået et stort job hos en af nordens største klubber, så landstræner-jobbet ser jeg slet ikke som aktuelt nu. Han har kontrakt til 2018, og i den periode kan jeg ikke se ham som landstræner, siger Kjær.

Også Erik Rasmussen afskriver Ståle Solbakken som Morten Olsens landstræner.

- Han skal vise troværdighed, for han har jo en gang valgt at springe fra et job, og det skal han nok ikke gøre for mange gange. Så umiddelbart er han nu helt ude af spillet om at blive landstræner, siger Rasmussen.

Ståle Solbakken og FCK tager søndag aften imod FC Nordsjælland, men med ni kampe igen er der gigantiske 14 point op til FC Midtjylland.

Husker I, da Ståle gav FCK-assistent en lammer - se den her:

22 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere