Derfor glippede FCM-juvels kæmpe-skifte til Kina

FCMs bestyrelsesformand Rasmus Ankersen fortæller, at midtjyderne var enige med klubber om en afløser for Igboun, men spillerne sprang i målet

Følg Superligaen

FCMs nigerianske diamant Sylvester Igboun var klar til at tage på et økonomisk velpostret eventyr i Kina.

Men fik et afslag fra FCM kort før transfervinduet smækkede i. Midtjyderne kunne ganske enkelt ikke nå at lande en afløser for klubbens topscorer i efteråret. Igboun var mildest talt rasende over, at det glippede med et skifte. I princippet kan det stadig ske, fordi det kinesiske marked ikke er lukket, men FCMs afløser skulle findes i det marked, der lukkede natten til tirsdag.

Igboun-dramaet kulminerer: FCM siger nej

Det er sandsynligt, at FC Midtjylland da buddet tikkede ind søndag aften forhørte sig på spillere som Jacob Ankersen der røg fra Esbjerg til IFK Göteborg, Nicolai Thomsen i AaB og Uffe Bech i FC Nordsjælland. Andre spillere i udlandet blev også prøvet.

Ekstra Bladet fik tirsdag formiddag fat i FCMs bestyrelsesformand og spurgte om klubben havde dummet sig ved ikke at have en afløser på plads, når de havde indikationer på, at der ville komme et bud på Igboun.

I var indstillet på at slippe Sylvester Igboun, er det så ikke utilfredsstillende, at I ikke formåede at finde en afløser?

- Vi havde tidligt i vinduet en dialog med Sly’s agent og gjorde det klart, at vi skulle have tid til at finde en erstatning. Agenterne gjorde et stærkt arbejde med at finde en klub, men problemet var, at det kom kun 36 timer før vinduet lukkede, og det gav os voldsomme udfordringer.

Igboun-dramaet kulminerer: FCM siger nej

Gjorde I nok for at finde en afløser?

- Vi arbejdede på højtryk, og vi blev endda enige med klubber om bud, hvor spilleren så ikke ville. Men det er også vigtigt at understrege, at vi ikke var interesserede i hovsa-løsninger, så tiden arbejdede simpelthen imod os. Havde vi fået buddet bare nogle uger før vinduet lukkede, havde vi sikkert også solgt ham med det samme.

Men havde I gjort jeres forarbejde godt nok og havde emner nok på en liste?

- Du må tænke på, at vi allerede kigger frem mod sommerens vindue, hvor vi kan risikere at miste to kantspillere (Igboun og Pione Sisto), så vi har hele tiden haft en stærk liste af emner. Men hvis du henvender dig til en klub 24 timer før transfervinduet lukker, så er det de færreste, der vil sælge og hvis de vil er det ofte til en vild overpris.

Så lukkede transfervinduet: Her er dagens største handler

Kan du forstå, hvis du har en af dine bærende spillere i Igboun, der er slemt skuffet over jer og bliver svær at samle op igen?

- Vi gjorde 100 procent alt, hvad vi kunne. Det er ingen hemmelighed, at han var skuffet, men der er også en dag igen i morgen, og han har i dette forår mulighed for at vinde et mesterskab, og det håber jeg han rigtig gerne vil være med til. Jeg er overbevist om, at der kommer måske et endnu bedre tilbud til Igboun til sommer. I min stol er det nødvendigt at gøre det, der er bedst for FCM, og der er vi nødt til at træffe de nødvendige beslutninger for at bevare kvaliteten i vores trup.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT