Derfor skal Superliga-fans registreres

Fra sommer skal alle fodboldfans registreres, hvis de vil se Superliga-fodbold på udebane

Fra næste sommer skal man være i besiddelse af et særligt away-kort for at få adgang til et udebaneafsnit på et Superliga-stadion. (Foto: Thomas Sjørup)
Fra næste sommer skal man være i besiddelse af et særligt away-kort for at få adgang til et udebaneafsnit på et Superliga-stadion. (Foto: Thomas Sjørup)
Følg Superligaen

Er du fan af et Superliga-hold og følger holdet på udebane, så er der nye regler på vej. Fra og med sommerferien indfører Divisionsforeningen nemlig et særlig away-kort, som alle tilskuere i udebaneafsnittet skal medbringe. Det betyder, at alle udefans skal registreres.

Hos Danske Fodbold Fanklubber taler man om, at Divisionsforeningen er på vej til at smadre dansk fodbold, men sådan ser Divisionsforeningens formand, Claus Thomsen, det ikke.

- Det er nok det sidste ønske, vi har. Vi repræsenterer jo klubberne, og vi vil det bedste for dansk fodbold. Det giver sig selv, og alle klubber står bag det her, siger Thomsen til Ekstra Bladet.

Formanden fortæller, at away-kortet udspringer af en handlingsplan for gode fodboldoplevelser, som man sammen med DBU, Justitsministeriet, Politiet og netop Danske Fodbold Fanklubber var med til at etablere tilbage i 2012. En del af handlingsplanen lød på etablering af netop away-kort.

- Der et to grunde til at gøre det. Vi vil sikre, at der altid er trygge rammer til fodboldkampe i Superligaen for alle tilskuere også på udebane, og for det andet vil vi sikre, at dem, der har karantæne hos den gæstende klub, de også har karantæne på udebane, siger Thomsen.

Som det er nu, så kan karantæneramte fans kun holdes væk på udebane, hvis der er kontrollører med, der kan genkende eventuelle ballademagere, og det er ikke altid tilfældet.

- Fanklubberne mener, at det er dokumenteret, at det ikke forbedrer sikkerheden - hvad siger du til det?

- Det er jeg ikke enig i. Det er forskelligt fra land til land, hvordan det har fungeret. I Holland går det udmærket, og alle hollandske fans skal have kortet. I Danmark er der erfaringer fra FCK, og her er det også gået udmærket. Jeg er overbevist om, at det på sigt vil have en gavnlig effekt. Og det er altså en meget lille ting, vi indfører og en forholdsvis begrænset operation, siger Thomsen.

- Skal sponsorer og bestyrelsesmedlemmer også registreres, eller hvor går grænsen for, hvem der skal registreres?

- Udebanefans er ikke dårligere mennesker, men der har været et særligt behov for at registrere udebanefans, for det er lettere for hjemmeholdet at kontrollere deres egne tilskuere, og det kan man ikke automatisk som udehold, siger Thomsen.

Nye FCK-toner: Fragter fans til udekampe

Han afviser, at fansenes kampagne kan bremse det faktum, at kortet kommer.

- Umiddelbart er det en beslutning, der er taget. Klubberne har taget beslutningen, at det er et nødvendigt skridt at tage for at få trygge rammer. Der var ingen klubber, der var imod, og det ligger ikke i kortene, at vi kan droppe kortet igen, siger Thomsen.

Formanden forklarer, at han har kæmpe respekt for dem, der involverer sig i og har stor passion omkring dansk fodbold, men han forklarer, at det har han altså også selv.

Efter planen bliver det nye away-kort indført til sommer, og så har man hele efteråret til at registrere sig, og fra vinter bliver det til et krav, hvis man vil se Superliga-fodbold i udebaneafsnittet. Kortet kommer til at indeholde oplysninger om navn, adresse, højde og foto og skal kun laves en enkelt gang, hvis du ligner dig selv og ikke vokser alt for meget.

FCK undskylder overfor udlandsdansker

Seneste nyt

Det er fuldstændig hat og brille

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.