Derfor sparkede Lyngby Emre Mor ud

FC Nordsjælland fik sin guldfugl kvit og frit efter kontrakt blev revet i stykker

Emre Mor skiftede tidligere på ugen til Dortmund for et kæmpe beløb - men for kort tid siden blev han kylet ud af Lyngby (Foto: Dortmund)
Emre Mor skiftede tidligere på ugen til Dortmund for et kæmpe beløb - men for kort tid siden blev han kylet ud af Lyngby (Foto: Dortmund)

- Vi har ingen kommentarer...

- Forstå mig ret. Vi respekterer, at Lyngby ikke vil udtale sig om Emre Mor. Men for at forstå, hvorfor forholdet til ham var så anstrengt, at kontrakten skulle ophæves for halvandet år siden, ville det være fedt at høre nærmere om baggrunden, så vi kan fortælle historien korrekt.

- Vi har ingen kommentarer...

- Det er ikke en kommentar vi er ude efter. Det er viden.

- Så lad mig udtrykke det sådan her. Vi har ikke lyst til at bruge mere tid på Emre Mor!

Den tidligere Lyngby-bomber, Søren Hermansen, viser ingen tegn på ophidselse. Afvisningen er nøgtern. Som en ekspedient i Netto, der skanner en frossen pizza fra Dr. Oetker.

Han har som U17-træner i Lyngby haft Emre Mor under sine vinger. Og han sad i den koordinerende rolle som A+ træner i klubben for halvandet år siden, da Emre Mor blev sparket ud.

Det ligner et kæmpe-selvmål nu, hvor Emre Mor er skiftet til Borussia Dortmund i en handel, der kan rende op i 75 mio. kr.

Emre Mor røg ud efter en periode, hvor han knapt kunne spille sig på U19-holdet i traditionsklubben, der har skabt nogle af dansk fodbolds største offensive talenter.

Emre Mor er udtaget til EM. Hør om kometkarrieren her

- Beslutningen er truffet på baggrund af en helhedsvurdering, der lyder, at vi ikke ser os i stand til at forløse Emres potentiale uden samtidig at gå på kompromis med de værdier, vi står for i Lyngby Boldklub.

- Det vil vi selvsagt ikke, og derfor er den naturlige konsekvens at kontrakten ophæves. Vi ønsker i den forbindelse Emre held og lykke i fremtiden, skrev sportschef Birger Jørgensen i slutningen af januar 2015.

Emre Mors kontrakt i Lyngby blev ophævet i slutningen af januar 2015 (Foto: Niels Hougaard/Polfoto)
Emre Mors kontrakt i Lyngby blev ophævet i slutningen af januar 2015 (Foto: Niels Hougaard/Polfoto)
 

Emre Mor selv var totalt uforstående over for den begrundelse.

- Selvfølgelig er jeg utilfreds med det (den manglende spilletid, red.), men jeg ved, hvor god jeg er, og det ved andre større klubber åbenbart også, skummede Emre Mor i et interview med d'bold, hvor han også fastslog:

- Jeg vil mene, at jeg helt klart har levet op til klubbens værdier. Det har jeg bevist igennem flere år, sagde han i samme ombæring.

Selv om Lyngby ikke ønsker at uddybe årsagen til bruddet, så drypper der ting gennem filtret fra andre dele af dansk topfodbold. Bundlinjen med mistede 40-75 mio. kr. er ubarmhjertig i en tid, hvor Lyngby står med hatten i hånden og forsøger at sælge aktier for op mod 37 mio. kr.

Men forholdet mellem Emre Mor og Lyngby var endt i en blindgyde.

Det var egentlig udramatisk. Ingen slagsmål. Ingen tyverier i omklædningsrummet.

Offensivspilleren anfægtede åbent trænerens autoritet og dispositioner. Det skabte uro i truppen. Og selv om talentet var uomtvisteligt, så var opførslen uforenelig med at belønne Emre Mor og forfremme ham før tid til de voksnes rækker.

Efter syv års modning af Emre Mor i Lyngby-skolen kunne klubben ikke plukke frugten uden at sende de helt forkerte signaler til alle de andre spillere, der også kæmpede for at skabe en karriere i Lyngby-trøjen.

Nok så vigtigt var der i trænerstaben ikke personer, der kunne løse konflikten. Ansættelsen af David Nielsen som cheftræner kom i den henseende et halvt år for sent.

Lyngby valgte at rive kontrakten med 17-årige Emre Mor i stykker. De vidste godt, at de dermed sagde farvel til en potentiel guldfugl. Men Emre Mor var aldrig blevet til Borussia Dortmund-spilleren Emre Mor, hvis han var blevet i Lyngby.

Men som Søren Hermansen så rammende udtrykte det indledningsvist:

- Vi har ikke lyst til at bruge mere tid på Emre Mor!

Så Emre Mor tog den tur, som gør så ondt på Lyngby-folket... til FC Nordsjælland.

Og som tilfældet var med Andreas Bjelland, Uffe Bech og Anders Christiansen, så kom Emre Mors faneflugt til at koste dyrt for Lyngby.

Emre Mor hastede i dag fra den tyrkiske EM-lejr til Dortmund (Foto: Evrim Aydin/Anadolu Agency) Tysk fodbold Mors dag: FCN-komet kan blive Superligaens dyreste

Emre Mor hastede i dag fra den tyrkiske EM-lejr til Dortmund (Foto: Evrim Aydin/Anadolu Agency) Tysk fodbold Mors dag: FCN-komet kan blive Superligaens dyreste Emre Mor debuterede søndag aften for Tyrkiet. Tirsdag blev FCN-spilleren så udtaget til EM (Foto: All Over Press) Landsholdsfodbold Tyrkiet jubler over Mor: Han er vores Messi

FCK tronede på toppen af Superligaen det meste af sæsonen og endte som suveræne mestre (Foto: Lars Poulsen) Sport Dommen over din Superliga-klub: Himmel og ... lort

Dortmund så nærmere på FC Nordsjællands Emre Mor 2. pinsedag i Parken (Foto: Lars Poulsen) FC Nordsjælland Tysk storklub synede FCN-stortalent i Parken

Akademichef: Mor har kæmpet for sin succes:

1 af 2 Emre Mors kontrakt i Lyngby blev ophævet i slutningen af januar 2015 (Foto: Niels Hougaard/Polfoto)
2 af 2 Emre Mor skiftede tidligere på ugen til Dortmund for et kæmpe beløb - men for kort tid siden blev han kylet ud af Lyngby (Foto: Dortmund)
104 kommentarer
Vis kommentarer