Det bliver afgørende i topbraget

FC Midtjylland kan komme fire point bagud i titelræset i tilfælde af nederlag i søndagens topbrag mod Brøndby

FC Midtjyllands Sory Kaba skal for anden kamp i træk forsøge at komme på måltavlen, når Brøndby gæster midtjyderne på søndag. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
FC Midtjyllands Sory Kaba skal for anden kamp i træk forsøge at komme på måltavlen, når Brøndby gæster midtjyderne på søndag. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Superligaen

De forsvarende mestre fra FC Midtjylland jagter søndag duksene fra Brøndby i en direkte duel om førstepladsen i Superligaen. Brian Priskes tropper ligger på andenpladsen med 36 point - ét enkelt point færre end førerholdet Brøndby.

En Brøndby-sejr sender Niels Frederiksens tropper fire point foran FCM, der skal jagte sejren for at overtage førstepladsen.

Hvis FC Midtjylland har nogen som helst forhåbninger om at overtage Brøndbys plads i tabellen, bliver den defensive organisation altafgørende mod det kyniske førerhold, mener Francis Dickoh, fodboldekspert på DR og Mediano.

- Deres forsvarsspil bliver afgørende i sådan en kamp, især fordi Brøndby har været utroligt effektive og kyniske foran mål, selv om de ikke har kreeret så forfærdelig mange chancer, siger Dickoh.

- For Midtjylland handler det om at spille langt væk fra deres mål ved at være aggressiv og fremadrettet i forsvarspillet, så de netop ikke giver Brøndby chancer.

Efter 17 runder er Brøndby ligaens mest scorende hold med 34 mål.

- Det virker som om, at Brøndby ikke skal bruge særligt mange chancer til at lave mål. Det viser statistikkerne, men det kan man også se i kampene, siger Dickoh.

- Mod Lyngby var de ikke bedst i de første 20 minutter, men scorede på deres første chance. I kampen mod Vejle på hjemmebane var de ikke det bedste hold igennem hele kampen, men når de får chancerne, scorer de.

FCM-angriberen Sory Kaba startede inde for første gang mod AaB i sidste weekend efter en periode med sygdom. Afrikaneren forventes igen at starte inde mod Brøndby, og det kan blive et offensivt boost for midtjyderne, mener DR's fodboldekspert.

- Kaba er førstevalget til den position. I de store kampe, især mod FC København, har han vist sig at være rigtig målfarlig, så han kommer nok til at spille en vigtig rolle, siger Dickoh.

Der resterer fem runder af Superligaens grundspil, hvorefter slutspillet med ti runder begynder.

Søndagens topkamp mellem FC Midtjylland og Brøndby spilles på MCH Arena og begynder klokken 18.00.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind