- Det skal I ikke finde jer i

Ekstra Bladets fodboldekspert Stig Tøfting mener, at både Horsens og Brøndby skal appellere udvisningerne til Alexander Ludwig og Niels Frederiksen

Følg Fodbold
Følg Superligaen

- Vi lever ikke i en bananrepublik. Når man bliver uretfærdigt behandlet, skal man råbe op.

Stig Tøfting er slet ikke i tvivl om, at både Horsens og Brøndby skal appellere de udvisninger, som holdet blev ramt af i weekendens kampe mod AaB og AGF.

Horsens-kaptajnen Alexander Ludwig fik to gule kort og blev udvist, da det stod 0-0 mellem AaB og Horsens, mens Brøndbys cheftræner Niels Frederiksen fik direkte rødt mod slutningen af opgøret mod AGF, da han væltede en plasticstol.

- Det var en helt urimelig udvisning, der ramte Ludwig. Han fik en advarsel i første halvleg for at forhale tiden i forbindelse med et indkast. Problemet er, at den advarsel, han fik i første halvleg, var helt forkert. Peter Nymann stod med bolden i 17 sekunder, gav den videre til Ludwig, der fik en advarsel efter blot to sekunder. Det var en urimelig og forkert advarsel, forklarer Stig Tøfting.

Siden blev Alexander Ludwig udvist i starten af anden halvleg ved stillingen 0-0, da han fik endnu en advarsel efter et frispark mod Frederik Børsting.

Han kastede jo ikke med stolen
I Aarhus blev Brøndbys cheftræner, Niels Frederiksen, bortvist mod slutningen af opgøret, efter han havde væltet en plasticstol ved siden af udskiftningsboksen.

- Den rolige mand Niels Frederiksen kastede jo ikke med stolen. Vi har før set en 4. dommer og en dommer tage fejl. Det virker børnehaveagtigt og som en total overreaktion at give ham rødt kort i den situation, mener Stig Tøfting og påpeger, at en væltet plasticstol aldrig kunne ske i Parken eller i Brøndby. Her står stolene fast.

Udfordringen for både Horsens og Brøndby er den, at når man i dag appellerer en dom, skal man tænke sig ekstra godt om, fordi gebyret for at klage over en kendelse er steget fra 1000 kr. til 25.000 kr. Hvis man får medhold i klagen, slipper man for at betale gebyret på 25.000 kr.

- Både Horsens og Brøndby er blevet uretfærdigt behandlet, så selvfølgelig skal de appellere de røde kort, selv om det nu koster 25.000 kr. at anke en dom. Men de penge skal man jo ikke betale, hvis man får medhold, fastslår Stig Tøfting.

Stig Tøfting indrømmer: Det her er meget mærkeligt

Kæmpe drama: Brøndby-træner smidt ud i Aarhus

Målfest i Aalborg: Fra mareridt til ren lykke

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+