Direktør om den nye superliga: Derfor blev det Venus

Direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen, jubler over, at den nye Superliga-struktur er kommet på plads. Den vil løfte dansk klubfodbold markant, mener han

Divisionsforeningen er yderst tilfredse med den nye superliga-struktur. (Foto
Divisionsforeningen er yderst tilfredse med den nye superliga-struktur. (Foto
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Den nye Superliga-struktur er endelig faldet på plads. 

Fra 2016/2017-sæsonen indfases en model med 14 hold, hvor de seks bedste bliver skilt ud efter 26 kampe og skal kæmpe om guldet, mens de resterende otte hold skal kæmpe om at undgå nedrykning.

Forhandlingerne har været længe undervejs, og processen er brudt sammen flere gange, indtil klubberne endelig fandt et kompromis.

Hos Divisionsforeningen er man glade for, at fremtiden i dansk klubfodbold nu er defineret de næste mange år fremover.

Officielt: Her er den nye Superliga-struktur

- Det vil være med til at løfte dansk fodbold markant. Et af klubbernes højeste ønsker var at få så mange kampe på det højeste niveau som muligt, og det er lykkedes med denne her model, siger direktør Claus Thomsen til Ekstra Bladet.

- Kan du beskrive, hvad det har været for en proces, I har været igennem?

- Det har som vi alle ved været en lang proces. Vi har haft 25 forskellige modeller oppe at vende, som analysefirmaet (Hypercubes, red) har fundet frem til. I den sidste tid har vi haft to forskellige modeller på bordet ud over den, som vi forhandlede os frem til. Vi havde en model med 12 hold, hvor de seks bedste ville gå i slutspillet, og vi havde en model ligeledes med 12 hold, hvor kun de lavest placerede fire hold ville blive siet fra, siger Claus Thomsen og fortsætter.

- Jeg vil gerne tanke alle klubberne for, at de var så forhandlings-villige. Det er en stor dag for dansk fodbold, siger han. 

Claus Thomsen er sikker på, at den nye struktur vil give dansk fodbold et samlet løft på flere parametre.

- Det har vist sig i statistikkerne, at der er 15 procent større publikums-tilslutning, når der er nået på spil. I den nye Superliga kommer vi til at få langt flere af sådan nogle kampe. Det kommer til at hæve det sportslige niveau blandt spillerne, og det kommer til at give flere indtægter til klubberne både via spillersalg og sponsorindtægter, fortæller direktøren.

FCK om ny struktur: Vi må lære at elske den ...

FCK gav sig
Hos løverne fra Østerbro har førsteprioriteten under forhandlingerne været at få en superliga, hvor der fortsat er 12 hold.

Det er som sagt ikke lykkedes, men alligevel stiller man sig tilfreds med resultatet.

- Det vigtigste for os var at finde en model, der gav flere topkampe med den spænding, intensitet og det sportslige niveau, der følger med. Det har vi arbejdet meget hårdt for den seneste tid, og nu skal den her model stå sin prøve, siger FC København-direktør Anders Hørsholt til Ekstra Bladet.

- Da det viste sig umuligt at opnå et flertal omkring, har vi valgt at tage ansvar for udviklingen af Superligaen og dansk fodbold ved ikke at stille os i vejen for en 14-holds løsning.

- Vi har af respekt indgået konstruktivt og har sat vores aftryk som tophold både sportsligt og økonomisk, siger Hørsholt

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+