Dommen over din Superliga-klub: 'Skal vi dumpe nogen, så er det dem'

Nogle Superliga-klubber kom bedre ud af dette transfervindue end andre. Eksperter i EB's livestudie var bestemt ikke imponerede over OB's ageren på markedet

Studie: Analyse af superliga klubber med Gaxe og Martin Jungsgaard

Transfervinduet er lukket for denne omgang.

I hvert fald i den danske Superliga, hvor de 14 klubber nu ikke har mulighed for at hente spillere, der er på kontrakt i andre klubber. Den sidste dag i dette transfervindue bød ikke på de store og opsigtsvækkende handler i den bedste danske række.

AGF nåede dog at bemærke sig i de sidste timer, inden vinduet lukkede, hvor det lykkedes aarhusianerne at hente FC Helsingørs skarpskytte Andre Riel.

Nogle klubber har været mere aktive end andre, og de 14 klubbers ageren på transfermarkedet denne sommer blev da også flittigt diskuteret i Ekstra Bladets live-studie torsdag.

I de sidste timer frem mod midnat var den tidligere OB-spiller og forhenværende sportschef i SønderjyskE, Jakob 'Gaxe' Gregersen på besøg. Og da turen kom til fynske OB, og karakteren skulle gives, holdt 'Gaxe' sig ikke tilbage.

- Hvis vi skal dumpe nogen, så er det OB. Jeg har selv spillet der, og jeg synes, at det er en rigtig fed klub. Jeg synes, det er et fantastisk sted at være. Fansene var også fantastiske på mange parametre - men de var også kræsne. Men jeg synes ikke, OB får nok ud af det. Det synes jeg simpelthen ikke. Deres hold er ikke stærkt nok. De henter spillere ind, som har været gode, mener den tidligere midterforsvar.

Gaxe i OB-trøjen. Foto: Polfoto
Gaxe i OB-trøjen. Foto: Polfoto
 

Gaxe havde selskab af den tidligere Lyngby-spiller og nuværende Hvalsø-træner Martin Jungsgaard i studiet, og han var heller ikke imponeret over det nuværende OB-hold sammenlignet med storholdene tidligere.

- Jeg synes, at de har nogle tøsedrenge. Tidligere når man så OB spille, så døde spillerne med den trøje på. Det vil sige, at når man kom til Odense og skulle spille - OB var bare et hold, du slog dig på. Når du spiller mod OB i dag, så bliver man nærmest inviteret til at vinde. Hvem fanden skal man slå sig på?, spørger Jungsgaard og bliver bakket op af 'Gaxe':

- Da jeg spillede der, sad Martin Borre, Esben Hansen og Kenneth Møller Pedersen på bænken. Og dem der spillede på banen - Andrew Tembo, Mwape Miti, Steffen Højer, Søren Berg, Thomas Lindrup. Dygtige spillere. Og så stod der nogle uhyggelige spillere bagtil og tog fat. Fernando (Derveld red.), Hemmingsen (Michael red.). Det var bare noget helt andet dengang end i dag, siger den tidligere OB-spiller og tilføjer:

- Jeg tager hatten af for, at der skulle spares nogle penge. Budgetterne skulle skæres til og så videre. Men det, jeg synes, man glemmer, det er, at det er en hel regions hold. Det er hele Fyn, man taler om her. Det må kunne gøres bedre.

OB-chef tilfreds med vinduet

På OB's ledelsesgange ser man dog ikke med samme øjne på det netop overståede vindue.

Sportschef Jesper Hansen er fint tilfreds med både transfervinduet og den nuværende trup.

- Vi har haft fokus på at have truppen på plads tidligt i forløbet. Vi meldte ud, at hvis der dukkede noget op - en spiller, der kunne gå direkte ind i startopstillingen og forstærke os - så ville vi selvfølgelig se på det.

-  Vi havde faktisk tre fine emner, vi kiggede på til sidst, men de endte med at vælge noget andet. Det er vi ærgerlige over, men vi ville ikke hente noget ind for enhver pris. Så vi er godt tilfredse med vinduet og tror på, at vi har truppen, der kan løfte os i Superligaen, siger Jesper Hansen og tilføjer:

Sportschef Jesper Hansen er tilfreds med OB-truppen. Foto: ob.dk
Sportschef Jesper Hansen er tilfreds med OB-truppen. Foto: ob.dk
 

- Vi er jo en klub, der også sælger spillere. Med denne gang har vi holdt på profilerne, fordi vi tror på denne gruppe. Fansene ville måske gerne have haft, at der skete mere, men igen - så har fokus været, at vi ville fastholde gruppen. Vi vidste, at det ville være et stille vindue.

- I forhold til Gaxes kritik af dette hold sammenlignet med tidligere OB-hold, så kan han have en pointe. Men man skal huske på, at der var en helt anden økonomi tidligere. Inden for det økonomiske råderum, vi arbejder inden for på nuværende tidspunkt, så er jeg ret tilfreds med denne trup, siger sportschefen.

Hvordan vurderer de to eksperter de 13 øvrige holds ageren på transfermarkedet i denne omgang? Det kan du se i videoen øverst i artiklen.

Herunder kan du se debatten om OB's transfervindue, som de to eksperter altså dumper: