Dommen over skandale-ugen: Randers er gået Kellerkold!

Oven på en uge, der bød på ballade om spillerkone i Randers og en pseudonym-skandale på Vestegnen, er det tid til at gøre status. Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsen fælder dom

Vi var med til dagens træningen i Randers. Se med her

NYHEDSBOMBERNE faldt tæt i den uge, vi lige har sagt farvel til - og mens FC København udraderede den sidste tvivl om mesterskabet, er det vist tid til at gøre tabene op i Oscar-og Kellergate.

JA, DEN SPORTSLIGT mest interessante kamp foregik selvfølgelig i Parken - og sikken en fest det blev - men når vi taler udslag på medierichterskalaen, var det naturligvis på Brøndby Stadion, at efterdønningerne fra ugens mest omtalte historie befandt sig.

Selve kampen var mildest talt elendig - og skal man dømme ud fra præstationerne, så har konegate haft langt større effekt på Randers-truppen, end Jan Bechs online-nedsmeltning har haft på Brøndbys.

NATURLIGVIS, FRISTES man til at sige.

For selvfølgelig sætter Kellergate langt dybere rifter i en spillertrup end et trænerskift, og Randers så faktisk noget rystet ud.

Når Randers tilmed må undvære to af de bedste spillere på grund af netop den sag, og det på den måde sænker kvaliteten på holdet, jamen så er situationen selvfølgelig fuldstændig uholdbar.

Brøndby - 14. mar. 2016 - kl. 06:48 Så stor er forskellen på Auri og Frank

PÅ BRØNDBY STADION fløj forskellige meldinger da også rundt, og de var tydeligvis ikke afstemt mellem direktør Michael Gravgaard, sportschef Ole Nielsen og træner Colin Todd, når det kom til, hvem der skulle løse problemet, og det skal lægges til en håndtering af sagen, der ikke har været imponerende.

Det er selvfølgelig ikke holdbart, at spillere kan diktere, hvem man vil spille sammen med, og hvem man ikke ønsker på holdet. Det skal stoppes omgående.

Det lader ikke til, at Christian Keller og Jonas Borring kommer til at spille sammen mere, og det er så op til Randers' ledelse at finde ud af, hvem der skal ud - og det skal ske hurtigt.

Jonas Borring skal selvfølgelig også tilbage på træningsbanen og ud af sin tvungne ferie.

Nej, Randers kan ikke fyre Christian Keller, men selvfølgelig kan man betale ham ud af kontrakten, og selv om det gør ondt på økonomien, så ligner det den løsning, Randers skal finde frem til.

Specielt fordi respekten for Keller er forsvundet fra de øvrige spillere.

Christian Keller er isoleret i Randers, hvor flere spillere i weekenden nægtede at spille sammen med ham. (Foto: Anita Graversen)
Christian Keller er isoleret i Randers, hvor flere spillere i weekenden nægtede at spille sammen med ham. (Foto: Anita Graversen)
 

UANSET HVAD så skal sagen løses hurtigt.

Ellers vil den forfølge og plage truppen i endnu højere grad, og frustrationerne nå nye højder - og det kan Michael Gravgaard ikke bare skubbe over på den sportslige ledelse.

Den nytiltrådte direktør har blandet sig i den fra start, forsøgt at ' styre' sagen i forhold til medierne, så det er i høj grad også hans ansvar at finde en udgang på sagen, der kan bringe Randers videre.

NÅR JAN BECH Andersen til gengæld kigger tilbage på ugen, så må han selvfølgelig erkende, at han har været en uprofessionel klovn, der lod følelserne og ikke hjernen styre sine udgydelser.

Han kan til gengæld også se tilbage på en uge, hvor han slap af med den cheftræner, han formentlig havde fyret alligevel, Superliga-holdet fik en forløsende sejr, og flertallet i bestyrelsen har åbenbart uformindsket tiltro til Jan Bech Andersens evner som formand.

Panderynkerne var dybe, da Jan Bech Andersen skulle forsøge at forklare sig efter sin online-skandale. (Foto: Jens Dresling)
Panderynkerne var dybe, da Jan Bech Andersen skulle forsøge at forklare sig efter sin online-skandale. (Foto: Jens Dresling)
 

KUN DELE AF Brøndbys fans har udtryk mistillid til Jan Bech Andersens formandskab, så i det store hele er han sluppet nogenlunde helskindet fra sit katastrofale stunt.

Havde det pyntet, at han havde trukket sig som formand? Ja, i den grad, men ved at blive hænger en langt større del af ansvaret for Brøndbys genopbygning på ham - og lykkes det ikke, så vil han blive den største skydeskive på den københavnske vestegn.

DET ER I HVERT FALD glasklart, at den strategi og vision, som Brøndby vil fremlægge på generalforsamlingen 13. april, skal sidde lige i skabet og genskabe troen på, at Jan Bech Andersens projekt går den rigtige vej.

Flere spillere i Randers-truppen har mistet respekten for Keller, afslører Colin Todd. (Foto: Ernst van Norde) Randers FC - 13. mar. 2016 - kl. 19:38 Todd erkender Keller-krise: Respekten for ham er væk

LIGE NU OG her var det altså Randers, der var taberen i dysten om møgsager.

Både på og uden for banen.

PS: Jo, man kunne i den grad unde Auri Skarbalius den sejr. Den hårdtarbejdende og aldrig klynkende litauer er vel det nærmeste, Brøndby kommer på en ung udgave af Tom Køhlert, og den slags kan alle klubber bruge.

I øvrigt mener jeg, at Ståle Solbakken er ved at genrejse FCK til fordums styrke.

6-2-nedsablingen af AaB var den superkamp, som fansene har ventet længe på - og champagnen skal naturligvis på køl. Det mesterskab er - desværre - afgjort, inden foråret rigtig kom i gang.

Se også: Medie: Chelsea-ikon kan blive Brøndby-træner

Fest i Parken, hvor AaB blev slagtet. 6-2 endte det, og så ligner københavnerne et kommende mesterhold. (Foto: Lars Poulsen)
Fest i Parken, hvor AaB blev slagtet. 6-2 endte det, og så ligner københavnerne et kommende mesterhold. (Foto: Lars Poulsen)

TV: Hør holdkammerat Alexander Fischers version af de verserende kontroverser.

Hør Christian Keller selv udtale sig om den uheldige sag her under

 

13 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere