Dommer efter bizar fejl i Parken: 'Alle har lov til at grine ad mig'

Dommeren i kampen mellem FC København og FCN, Michael Johansen, indrømmer fejl ved mur-opsætning. Men han fastholder, at det gule kort til FC Nordsjællands Benjamin Hansen i situationen forinden var korrekt.

FC København tabte søndag aften med 3-1 til topholdet FC Nordsjælland i Parken i en intens kamp.

Og publikum i nationalarenaen fik også en del dramatik for pengene, da FC Københavns angriber Pieros Sotiriou blev nedlagt af FCN's Benjamin Hansen på kanten af feltet ved stillingen 2-1.

Hansen fik gult kort for episoden, og FCK blev tildelt et frispark lige uden for feltet.

Københavnerne var dog efterfølgende stærkt utilfredse med mur-opsætningen, da de mente, at der på ingen måde var de obligatoriske 9,15 meter fra bolden og til muren - noget som TV3+ også bekræftede senere i deres udsendelse, da de målte afstanden til 5,43 meter.

FCK fik ikke noget ud af situationen, og efter kampen blev dommer Michael Johansen da også udsat for kritik for den noget mærkværdige opstilling.

FCK dommer

Efter opgøret fik TV3+' reporter fat i dommeren, der også beklagede sin fejl.

- Jeg bliver nødt til at lægge mig fladt ned. Jeg får sat muren helt skævt, og jeg bliver langsomt gjort opmærksom på det. Men ja, jeg kan åbenbart ikke tælle til 9,15. Det er en fejl, og jeg bliver nok lidt stædig og holder fast i det. Men muren skal selvfølgelig nogle ekstra meter væk, og jeg erkender det blankt, siger han.

Hvordan kan det ske?

- Helt teknisk sker der bare det, at bolden ligger den halve meter ude foran feltet Så jeg tænker, at det passer med 9,15 meter ind til 11-meterpletten. Det er en tanketorsk, og det må ikke ske. Så jeg indrømmer, at det ikke er optimalt. Jeg lægger mig fladt ned. Alle må gerne drille mig med den her - spillere, fans osv. Jeg må bare beklage, siger Michael Johansen.

Udover mur-opsætningen var der også meget diskussion omkring det gule kort, som FCN's Benjamin Hansen fik for en tackling på Pieros Sotiriou i forbindelse med frisparket.

Blandt andet mente TV3+' medkommentator Stif Tøfting, at det var en klar fejldom, da Hansen fratog FCK'eren en oplagt scoringsmulighed. - og derfor skulle FCN'eren have rødt kort i stedet for.

Dommer Michael Johansen fastholder dog, at advarslen var korrekt - selv efter at han havde set situationen på tv efter kampen.

- Jeg vil stadig give gult kort. Pieros Sotiriou har ikke kontrol over bolden, og det er en vigtig detalje. De er i en nærkamp ned mod keeperen, og keeperen er langt ude af sit felt. Så min vurdering i situationen er faktisk, at han kan nå derud. Og det fjerner den oplagte scoringsmulighed i mine øjne. Havde keeperen stået der, hvor han plejer at stå, så er det noget andet. Så er det en oplagt scoringsmulighed, som bliver frataget. Så det er årsagen til, at jeg giver gult kort - og ikke rødt, forklarer han.

TV: Du kan se den omtalte situation i videoen øverst i artiklen. Herunder kan du se alle målene fra opgøret:

150 kommentarer
Vis kommentarer