Don Ø. afslører: Holdt fest i fængslet

Efter 18 måneders fængsel deler Flemming Østergaard nu ud af detaljer fra tiden bag murene

Flemming Østergaard barberer sig hvert 14. dage. Han mener, at det er spild af tid. Foto: Jens Dresling
Flemming Østergaard barberer sig hvert 14. dage. Han mener, at det er spild af tid. Foto: Jens Dresling

Da den tidligere formand i Parken Sport & Entertainment A/S Flemming 'Don Ø' Østergaard skulle afsone sin straf for kursmanipulation, ruskede han ikke tremmer på samme måde, som man ellers gør, når man betaler sin gæld tilbage til samfundet.

I stedet sad han i Pension Engelsborg, der er Kriminalforsorgens sidste led, inden man bliver udsluset i samfundet igen.

Til magasinet Euroman har han afsløret en række detaljer for, hvordan fængselslivet var.

På sin fødselsdag hyrede han blandt andet en af sine medindsatte til at lave treretters menu med laks, højreb og is til de 20 andre kriminelle, han afsonede med. 75 års fødselaren rejste sig endda fra sædet og fremførte en tale.

'En ting kan jeg love jer. Hvis jeg ser jer igen under de her omstændigheder, så får I røvfuld,' sagde han blandt andet.

Udover at holde fødselsdag i fængslet fortæller Don Ø videre til Euroman, at han var en form for terapeut for de andre indsatte, der lettede deres hjerter til ham.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Flemming Østergaard var i 1998 med til at hente Brian Laudrup til FCK. Foto: Lars Poulsen
Flemming Østergaard var i 1998 med til at hente Brian Laudrup til FCK. Foto: Lars Poulsen

Niels-Christian Holmstrøm har ikke kun været iført slips. Han har også en farverig fortid som rebel mod den fodformede 70'er-mentalitet. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Viste sin bare røv på Blågaards Plads

'Livet fortsætter'
Da Ekstra Bladet fangede Flemming Østergaard til en uddybende kommentar om artiklen og et par kritiske spørgsmål om fængselsopholdet, var han dog ikke meget for at åbne yderligere.

- Jeg kan ikke tale mere om det, og jeg har ikke flere tilføjelse end, hvad der står der. Vi kan tale om alt muligt andet, siger han, netop som vi afbrød ham, mens han var i gang med at skrive en bog.

- Hvordan går du ellers og har det?

- Jeg går stadigvæk til kontrol for den kræft, jeg fik, men det er der styr på. Så er jeg på noget penicillin i øjeblikket og skal færdiggøre de sygdomme, jeg har haft.

- Livet fortsætter jo, og jeg skal snart til New York for at holde et foredrag.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Intet slår en mesterskabsøl. Foto: Jens Dresling
Intet slår en mesterskabsøl. Foto: Jens Dresling

Carsten Werge har ændret markant udseende efter sit lange sygdomsforløb. Foto: Mogens Flindt Kendte Carsten Werge var tæt på at dø: Nu kan jeg tage mig af min familie igen

Kræft
Tilbage i januar bekræftede Don Ø overfor Ekstra Bladet, at han havde fået kræft i næsen og i den forbindelse skulle gennemgå et strålebehandlingsforløb.

Hvor slemt har det stået til med helbredet?

- På et tidspunkt så det slemt ud, men det er historie nu. Der er ingen grund til vade mere i det, da der er mange, der har haft det værre end mig.

Føler du dig heldig, at du stadigvæk er stående?

- Har man været meget syg, er man altid glad for at være i live. Jeg er egentlig ikke så glad for at snakke om sygdommen.

Se også: Lars Seier i nyt opsigtsvækkende sponsorat

Hvad har været det værste det sidste år?

- Det har været sygdommen. Det er der ingen tvivl om. Kombinationen af sygdom, og at jeg fik taget min frihed fra mig, siger Don Ø, inden han skal tilbage til bogskriveriet.

- Det kommer ikke til at handle så meget om mig selv. Men mere om, hvad jeg har oplevet gennem livet. Den ene er omkring samfundet generelt, men det kommer snart.

- Det kan også være, at der kommer en filmatisering, men lad os se, hvad der sker.

Altså en film om dig?

- Det sagde jeg ikke, det sagde du.

I marts 2017 blev Flemming Østergaard idømt 18 måneders fængsel for kursmanipulation med Parkens egne aktier sammen med Jørgen Glistrup.

Flemming Østergaard fejrer i 2001 det danske mesterskab med FC København i Parken. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix Sport og Spil Don Ø. har rejst sig før: Et liv med alvorlige 'tacklinger'

Storaktionærerne Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen på Parkens generalforsamlingen i 2015. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Spillet om FC København: Sådan foregår krigen i kulissen

Alice har været trofast fan, siden hun mødte sin afdøde mand tilbage i 1980. Foto: Olivia Loftlund Sport og Spil Her er FCK’s 77-årige superfan

Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere