Drama: AGF kæmper sig tilbage efter kongekasse

AGF var sekunder fra et nyt forårsnederlag, men i en dramatisk afslutning i Haderslev reddede Jesper Lange et point hjem

AGF fightede sig flot til uafgjort mod SønderjyskE i de absolut sidste sekunder af kampen.. (Foto: Claus Bonnerup)
AGF fightede sig flot til uafgjort mod SønderjyskE i de absolut sidste sekunder af kampen.. (Foto: Claus Bonnerup)

HADERSLEV (Ekstra Bladet): AGF var lørdag eftermiddag igen i et overtidsdrama i superligaen, da aarhusianerne fik reddet 2-2 med hjem i kampens dybe overtid. Længe lignede Adama Guira en fortjent matchvinder i Haderslev, men Jesper Lange listede det ene point til Aarhus i de døende sekunder.

Det var gæsterne, der ville og kunne langt det meste i kampens indledende fase. Aarhusianerne holdt bolden i egne rækker og slog den så, sædvanen tro dette forår, op mod Morten ‘Duncan’ Rasmussen.

Den store angriber fik også krøllerne på virkelig mange afleveringer, og kampens første reelle chance tilfaldt også Duncan, der dog ikke fik kraft nok på sit hovedstød efter et indlæg.

Også den tidligere SønderkyskE-spiller Daniel Christensen bød sig til i skudstatistikken for AGF inden for kampens første 10 minutter. Men Marin Skender klarede også det flade skud fra DC uden dikkedarer.

Rasmus Falk er tvivlsom til Brøndby-kampen i weekenden (Foto: Jens Dresling) Superligaen Rasmus Falk tvivlsom til Brøndby-kamp

Hjemmeholdet lod AGF have bolden, og Jakob Michelsens mandskab havde fundet den gamle opskrift frem med kontraangreb og satsning på dødbolde. Og med trofaste klapsalver fra tilskuerne ved hvert evigt eneste indkast og frispark på gæsternes banehalvdel er det tydeligt, at det sønderjyske publikum ved, hvad det drejer sig om, når hjemmeholdet får en dødbold.

Det var også lige ved at give afkast efter en lille halv time, da et hjørnespark pludselig havnede for fødderne af Marc Pedersen, der dog ikke fik ordentligt ram på kuglen, så Steffen Rasmussen kunne klare afslutningen fra kort hold.

Efter den forskrækkelse genfandt AGF teten og flyttede igen spillet frem. Første advarsel til SønderjyskE kom efter 33 minutter fra Dino Mikanovic, der fyrede en kanonkugle mod Skender fra 20 meters afstand, men den kroatiske målmand formåede på mærkværdig vis at reagere og parere til hjørne.

Daniel Agger er blot en af de forsvarsspillere, der ikke er til rådighed for Brøndby mod OB. (Foto: Lars Krabbe) Brøndby Brøndby i forsvarsproblemer mod OB

Men så slap Skenders held op og dygtighed op. Daniel Christensen skruede det efterfølgende hjørnespark ind mellem venner og fjender, og pludselig lå bolden i nettet. Fra de billige pressepladser lignede det, at Josip Elez fik enten sit knæ eller skinneben på bolden, således den krøb ind ved fjerneste stolpe.

Se AGF's heldige skinnebenskasse til 1-0:

Føringen var fortjent, men hjemmeholdet var ved at bringe balance i regnskabet allerede minuttet efter 1-0 målet. Adama Guira modtog bolden på kanten af feltet, hvorefter han forsøgte at skrue den ind ved fjerneste stolpe. Men Steffen Rasmussen fik lige akkurat lapperne på, så afslutningen tog stolpen.

Sønderjyderne sluttede første halvleg fint, og de lyseblå kom ud med samme gejst efter pausen. Den sønderjyske energi gav allerede pote efter små ti minutter af anden akt, da Janus Drachmann sendte et fint indlæg ind fra højre, som backen Joao Pereira flot headede i kassen. I øvrigt portugiserens første mål i seks år.

SønderjyskEs Pereira pander smukt bolden ind til 1-1:

Dermed var der balance i regnskabet i en kamp, som hjemmeholdet flot havde fightet sig tilbage i. Det er ved at blive en god sønderjysk vane denne sæson, at man formår at komme tilbage i opgør, hvor man ellers er bagud, mens AGF ikke kan komme uden om det faktum, at holdet under Glen Riddersholm ikke har leveret 90 gode, sammenhængende minutter.

Marvin Pourie er klar på en anden dansk klub (Foto: Jakob Jørgensen) Superligaen FCK-angriber klar på anden dansk klub

I kampens afslutning pressede hjemmeholdet mest på for at få fuldt udbytte af opgøret. AGF virkede nervøse og låste i opspillet, mens sønderjyderne tromlede derudaf som om, det ikke kunne gå galt. Forskellen på mentaliteten hos et bundhold og et tophold.

2-1 scoringen kom da også fortjent med 14 minutter igen, da månedens spiller i superligaen i marts, Nicolaj Madsen, intelligent lagde bolden af til Adama Guira uden for feltet. Og midtbaneslideren fra Burkina Faso har næppe ramt en bold så lækkert som denne lørdag i Haderslev.

En regulær kongekasse fra Guira, der curlede bolden op i det lange hjørne - utagelig for Steffen Rasmussen.

Indskiftede Silas Songani var tæt på at lukke og slukke for hjemmeholdet med en friløber i de døende minutter, men selvisk afsluttede kantspilleren lige på Steffen Rasmussen i stedet for at spille en helt fri Nicolaj Madsen foran mål.

Det blev dyrt for SønderjyskE. Først fik uheldige Songani marchordre efter at modtage sit andet gule kort for at afslutte efter dommeren havde fløjtet situationen af.

Derefter pressede AGF for alvor på, og udligningen faldt i overtiden, da en lang bold blev forlænget til Jesper Lange. Han afsluttede kontant mod det korte hjørne, og det ene point blev reddet til Aarhus med det yderste af neglene.

8 kommentarer
Vis kommentarer