Drømmemål sender Randers på optur

Kronjyderne kom under pres, men reddede sejren hjem

Randers har med en sejr over Vendsyssel, lagt sig op på en samlet 7. plads i Superligaen. Foto: Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix
Randers har med en sejr over Vendsyssel, lagt sig op på en samlet 7. plads i Superligaen. Foto: Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix

Randers har igen meldt sig ind i kampen som et seriøst bud på en plads i top-6.

Takket være en gylden scoring af Saba Lobjanidze sikrede kronjyderne sig nemlig vigtig udebanesejr på 1-0 over Vendsyssel, som nu ikke har vundet i de seneste fem Superliga-kampe og derfor er isoleret i bunden sammen med Hobro og Vejle.

Randers-troldmanden slog til på et psykologisk godt tidspunkt – nemlig et minut før pausen.

Den hurtige kantspiller nåede først frem til en lang fremlægning fra Erik Marxen. Og han så med det samme, at Vendsyssel-keeperen Nicolai Flø var kommet på udflugt ude i feltet, hvorfor han iskoldt og smart løftede bolden over ham og ind i nettet.

Dermed sørgede han for en helt fortjent udgang på 1. halvleg. Randers havde nemlig været klart dominerende chancemæssigt på vendelbo-arenaen, hvor kun 1053 tilskuere havde trodset begyndende vinterkulde og kiggede på fra tribunerne, selv om hjemmeholdet midt på ugen kom hjem med en opmuntring i form af pokalsejren over FC Nordsjælland.

Tobias Damsgaard blev båret ud i Hjørring. Foto: Claus Bjørn Larsen.
Tobias Damsgaard blev båret ud i Hjørring. Foto: Claus Bjørn Larsen.
 

Inden Lobjanidze slog til med sin gyldne træffer havde gæsterne nemlig haft tre-fire gode scorings-muligheder, mens hjemmeholdets offensive tilbud til publikum bestod af et langskud fra Brandao, der gik langt forbi målet.

Først blev Mads Aaquist spillet fri, men var ude af balance i skudøjeblikket og fik derfor ikke fart på sin afslutning, som let kunne samles op af Nicolai Flø.

Siden var senere uheldige Flø modig og hurtigt ude af sit mål og vandt derfor en direkte duel mod en fri Marvin Egho. Østrigeren stod i 1. halvleg også stod for et godt oplæg i form af en knaldhård tværgående aflevering fra højre til Saba Lobjanidze, der dog i det tilfælde sparkede forbi bolden.

Når Vendsyssel ikke kom frem til noget nævneværdigt offensivt, skyldtes det selvfølgelig i høj grad egen mangel på effektivitet, men væsentligt var også, at Randers havde en meget velfungerende defensiv med Jonas Bager og Erik Marxen som de centrale skikkelser. Sidstnævnte fik dog kun lov at spille den første time. Så måtte han med ærgrelsen malet i ansigtet forlade banen med noget, der lignede en fiberskade i låret.

Kasper Enghardt kom ind i stedet og Randers holdt stand, selv om Vendsyssel pressede på det meste af 2. halvleg.

Det var dog ved at gå galt i sidste minut af den ordinære tid, da målmand Patrik Carlgren indenfor sekunder leverede super-redninger på to Vendsyssel-afslutninger – først fra Moses Opondo og dernæst fra hjemmeholdets bedste Alexander Juel Andersen.

Se også: Chance-orgie uden mening: Misbrugte muligheder stod i kø

1 af 10 Foto: Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix
2 af 10 Foto: Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix
3 af 10 Foto: Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix
4 af 10 Foto: Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix
5 af 10 Foto: Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix
6 af 10 Foto: Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix
7 af 10 Foto: Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix
8 af 10 Foto: Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix
9 af 10 Foto: Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix
10 af 10 Randers har med en sejr over Vendsyssel, lagt sig op på en samlet 7. plads i Superligaen. Foto: Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix
3 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere