Duncan-show giver chefen panderynker

Ny overbevisende hjemmesejr til FC Midtjylland, der holder guldkursen

Morten Duncan scorede to mål i FCM's 3-0-sejr over Esbjerg. (Foto: Claus Bonnerup)
Morten Duncan scorede to mål i FCM's 3-0-sejr over Esbjerg. (Foto: Claus Bonnerup)

Morten ’Duncan’ Rasmussen styrede FC Midtjylland videre på guldkursen og efterlader cheftræner Glen Riddersholm med noget af et dilemma.

For FCM-bomberen viste med eftertryk, at han lige nu giver ulvene en trussel i front, som  dyrt indkøbte Martin Pusic ikke leverer på samme måde.

Morten ’Duncan’ Rasmussen fejrede sin første kamp i startformationen dette forår med at score to gange inden for de første 45 minutter. Og dermed fører han nu det interne målkapløb med 3-1, selv om kroaten har spillet næsten en halvleg mere.

Og selv om Morten ’Duncan’ Rasmussen hidtil har holdt sig i skindet, når hans reservetjans er blevet bragt til diskussion, så har det utvivlsomt passet angriberen umådeligt fint, at hans startplads gav Glen Riddersholm noget at tænke over.

Morten Duncan var skarp i dag, mens konkurrent Martin Pusic dik det sidste kvarter. (Foto: Claus Bonnerup)
Morten Duncan var skarp i dag, mens konkurrent Martin Pusic dik det sidste kvarter. (Foto: Claus Bonnerup)
 

Allerede efter ni minutter gav Duncan guldfavoritterne føringen, da han snittede et frispark fra Jakob Poulsen i nettet. Og to gange inden for det samme minut blev han sendt solo mod Esbjerg-keeper Martin Dubravka kort før pausen. Anden gang svigtede han ikke. 2-0 – og dermed var der meget langt tilbage til point for Esbjerg, der havde spillet fint i første halvlegs sidste halvdel.

Esbjerg-træner Niels Frederiksen stod dermed allerede ved pausen og skulle korrigere sin kampplan for tredje gang i kampen. Han forsøgte sig fra start med en bagkæde med tre mand central. Men fidusen med den plan blev hurtigt smadret.

Daniel Stenderup stod alt for dybt første gang FC Midtjylland fik dødbold i en gunstig position efter ni minutter. Og så kunne Morten ’ Duncan’ Rasmussen ret ukompliceret rykke sig fri til åbningsmålet, da Michael Jakobsen tog for løst på sin markeringsopgave.

Se også: FCK holder liv i guldhåbet

Og ti minutter senere måtte Esbjerg-træneren så helt opgive startegien, da Michael Jakobsen måtte trække sig ud af kampen med det, der umiddelbart blev kaldt en forstrækning i baglåret.

Efter pausen kunne FC Midtjylland kontrollere begivenhederne med føringen i bagagen. Esbjerg havde bolden en del, men FC Midtjylland var farligst og ulvene nåede at brænde et straffespark begået af Jonas Knudsen mod Jim Larsen. Sylvester Igboun sparkede forbi efter Martin Dubravka havde lagt sig i den modsatte side.

I slutfasen kunne Petter Andersson så øge til 3-0 og sørge for en ny komfortabel hjemmesejr til  FCM – den 11. i træk denne sæson.

28 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere