Efter Brøndby-ballade: Ikke awaykort, men skal ske noget nu

Tilskuerballaden efter kampen mellem FC København og Brøndby IF onsdag har fået Divisionsforeningen til at bede de to klubber om en redegørelse. Og direktør Claus Thomsen fastslår, at der skal findes en løsning på balladen

Der var ballade efter kampen i onsdags mellem FCK og Brøndby (Foto: Jens Dresling)
Der var ballade efter kampen i onsdags mellem FCK og Brøndby (Foto: Jens Dresling)

Meget har efterhånden været sagt og skrevet om de tilskueruroligheder, der onsdag aften fulgte efter 1-1 opgøret mellem FC København og Brøndby IF. Fra Brøndby-supporternes ende var der flere, der brød gennem indhegningen og angiveligt kastede med ting, der var tæt på at ramme spillere, kontrollører og pressefolk. Syv blev anholdt for vold mod tjenestemand, og de to klubber vil i dialog for at finde en løsning på problemerne.

I sidste sæson var det et udebanekort - såkaldt awaykort - der var på tale, men der var stor modvilje mod det kort, og derfor blev det taget af bordet og ikke indført fra denne sæson.Men en løsning skal findes - det fastslår Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen over for tipsbladet.dk.

- Der skal ske noget, og vi har en god dialog med primært Danske Fodbold Fanklubber. Der skal ske noget, og derfor taler vi også med danske fodboldfans, om der er andre tiltag, vi kan indføre.Der var stor uvilje mod Superliga-udekortet, men der er nogle udfordringer - primært i forbindelse med udebaneafsnit - som der skal finde en løsning på, siger Claus Thomsen til tipsbladet.dk og forklarer:

- Dialogen har været positiv, og derfor har vi også forlænget det tidsrum, den er forløbet i. Der er nogle udfordringer, vi skal finde en løsning på, og vi kan ikke acceptere scener som den anden dag. Men det er også vigtigt for mig at sige, at der aldrig har været over halvanden procent i vores tilskuerundersøgelser, der svarer, at de har haft en usikker oplevelse i forbindelse med at se fodbold. Det er en vinkel, der altid bliver overset. Det er ingen undskyldning for scenerne, men det er for at sige, at det er sikkert at gå til fodbold.

Brøndby tager nu selv fat på at løse problemerne med deres urolige fans. (Foto: Jens Dresling) DBU Pokalen Brøndby skrider til handling: Vil finde Parken-bøller

Der var tænding på, da FCK og Brøndby mødtes onsdag i pokalsemifinalen. Det eskalerede efter kampen, og det får konsekvenser. (Foto: Jens Dresling) Brøndby Ny disciplinærsag på vej: Ballade-derby får konsekvenser

FCK-romerlys i Parken (Foto: Jens Dresling)
FCK-romerlys i Parken (Foto: Jens Dresling)

Brøndby-røg i Parken (Foto: Jens Dresling)
Brøndby-røg i Parken (Foto: Jens Dresling)


Rammerne omkring opgørene mellem FC København og Brøndby er enestående - og desværre også enestående voldelige. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil FCK/Brøndby-hadet: 26 års fodvold - her er skammens liste
Divisionsforeningen har bedt om en redegørelse fra klubberne FC København og Brøndby IF på baggrund af kampen, der bliver husket for balladen efter opgøreti stedet for spillet på banen. På et tidspunkt skal der således træffes en beslutning om, hvad man vil gøre. Og selv om det ikke lige er på bordet lige nu, er der et away-kort, der kan indføres, hvis klubberne bliver enige om at vende tilbage til den løsning, der blev skrottet.

- Udekortet vil altid kunne indføres. Vi har den tekniske løsning - så langt så godt. Men vi kigger på andre løsninger nu, siger han.

Claus Thomsen fortæller, at Divisionsforeningen ligeledes er i dialog med Spillerforeningen.

Allan Olsen Skal der dødsfald til, Brøndby?

Brøndby-fansene Superligaen Brøndby-fans til tv-boss: Derfor spiller vi samtidig med Kevin

20 kommentarer
Vis kommentarer