Efter derby-ballade: Brøndby mister pladser i Parken

FC København og Brøndby IF er efter et møde blevet enige om at skærpe sikkerheden til næste derby. Brøndby-fans får 500 færre billetter

Pokal-derbyet mellem FC København og Brøndby sidste onsdag udviklede sig til kæmpe ballade, da en gruppe Brøndby-fans besluttede sig for at kaste romerlys, afrevne stænger af flag og endda jernrør ned mod spillertunnellen.

FCK-direktør Anders Hørsholt var chokeret efter oplevelsen og udtalte blandt andet til Ekstra Bladet, at man ville undersøge, om Brøndby-tilhængerne overhovedet skulle have adgang til det næste derby, som spilles den 17. april.

TV: TV3 SPORTs live-udsendelse måtte afbrydes af sikkerhedsmæssige årsager, da fans kastede skyts ned mod studiet

Så langt er det dog ikke kommet.

Repræsentanter fra de to klubber mødtes efterfølgende for at udveksle holdninger og ideer. Og mandag formiddag blev de to klubber enige om, at udefansene stadig skal have adgang til Parken.

Det bliver dog ikke på samme vilkår som før.

FC København skriver på deres hjemmeside, at den mobile del af D-tribunen bliver kørt ind, og samtidigt bliver der arbejdet på yderligere afskærmning mellem D-tribunen, hvor Brøndby-fansene normalt holder til, og henholdsvis A- og C-tribunen.

Praktisk talt betyder det, at FCK fjerner den nederste del af gæsternes tribune og rykker den tilbage. Dermed vil Brøndby-fansene være længere væk fra banen og tunnellen.

Resultatet af den beslutning er, at der vil være 1400 ståpladser til rådighed for gæsterne i modsætning til de 1903 billetter, Brøndby-fansene fik tilbudt til seneste derby - altså 503 færre billetter til rådighed.

- Dette for at skærpe sikkerheden for spillere, tv-folk, fotografer og vagter omkring spillertunnellen, skriver FCK på hjemmesiden.

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)
 

Derudover tilbyder FCK at etablere 'et nyt børne- og familieafsnit til Brøndby-fans på Øvre A med yderligere 503 billetter, så det samlede antal ville nå op på 1.903 billetter. Det tilbud blev givet på baggrund af en efterspørgsel fra Brøndby-fans, der ønsker et mere roligt tilskuerområde, hvor børn og familier kan opleve kampen som Brøndby-fans.'

Brøndby har dog valgt ikke at tage imod det tilbud, da det ikke mener, at der er tid nok til at lave det grundlæggende sikkerhedsarbejde op til opgøret.

- Med tanke på episoden efter det seneste Derby ønsker vi at gøre alt for, at der ikke kan opstå problematikker, der vil kunne undgås med en bedre forberedelsestid, og med så kort tid til derby, takker vi derfor nej i denne omgang, skriver det på deres hjemmeside.

182 kommentarer
Vis kommentarer