Efter kæmpe skandale-sag: Nu ændrer de Superligaen

Superliga-klubberne er enige om to ændringer, der skal træde i kraft i den kommende udgave af Superligaen, der indledes midt i juli

Følg Fodbold
Følg Superligaen

Skandale-scoring ryster Superligaen: Nu raser debatten i Danmark

De seneste dage har Superliga-klubber været samlet for at evaluere den nye Superliga-struktur, der har to år på bagen.

Nu er der enighed om to anbefalinger til den kommende sæson, mens det er vurderet, at det kræver mere tid til diskussion, hvis der skal ske større ændringer.

- I den netop afsluttede sæson var der meget fokus på sidste runde i grundspillet og placeringerne i gruppespillet. Den problemstilling gentager sig ikke i den kommende sæson. Klubberne i Superligaen er blevet enige om en ny puljeinddeling af nummer 7-14 efter de første 26 runder. Ændringen skal træde i kraft fra den kommende 2018/19 sæson, lyder det i en pressemeddelelse fra Divisionsforeningen.

Som hidtil placeres nummer 11 og 14 i pulje 1, mens nummer 12 og 13 ryger i pulje 2, men så kommer det nye.

- Nr. 7 vælger pulje. Nr. 8 vælger pulje. Hvis nr. 8 vælger modsatte pulje af nr. 7, så vælger nr. 9 pulje. Nr. 10 placeres på den sidste ledige plads i en af puljerne, lyder det.

Dermed sikrer man, at klubberne ikke kan drage fordel af at tabe, som det skete i denne sæson, hvor ingen ville blive nummer syv og have en sværere nedrykningsgruppe. Her endte Hobro med sorteper efter en kamp i sidste runde, hvor SønderjyskE havde fordel af at tabe, og helt til sidst da også lukkede et FC Midtjylland-mål ind, hvor defensiven ikke så ud til at give alt for at forhindre en scoring. SønderjyskE blev dog frikendt for matchfixing.

SønderjyskE blev frikendt for matchfixing, men eksperterne mener, at forsvarsspillet her er mistænkeligt:

doc6zbscmfyhqt1jnbobhwq.jpg

Tøfting er 'røvtræt' af SønderjyskE-sag: - Det lugter da!

Bombe under slutspillet - kæmpe afsløring i Sønderjyske-sag

Og det er ikke kun valget af puljeinddeling, der er ændret. Der kommer også en justering i runde 33-34.

- Her vil nr. 3 fremadrettet møde nr. 3 og nr. 4 møde nr. 4 efter gruppespillets afslutning. Det betyder, at der bliver 2 x 2 knockout kampe færre (i runderne 35-36). Taberen af nr. 4 mod nr. 4 rykker direkte ned. Taberen af nr. 3 mod nr. 3 og vinderen af nr. 4 mod nr. 4 møder henholdsvis nr. 3 og nr. 2 fra NordicBet Ligaen i play off over to kampe om deltagelse i næste års Superliga, lyder det.

Klubberne er enige om ændringerne, og anbefalingerne fremsendes nu til Divisionsforeningens bestyrelse, hvor de ventes vedtaget.

Klubberne talte også om ændringer af pokalturneringen og antallet af hold i Superligaen, men her er der blevet nedsat en arbejdsgruppe, der i løbet af et par uger skal komme med et oplæg, der kan præsenteres for Divisionsforeningens bestyrelse 19. juni.

Tøffe vil ændre syg struktur: Den er helt gal!

Vi skal helt til bunds i pinlig Superliga-skandale!

Nye afsløringer i skandale-sag: Afhørt til tårer

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+