Efter lighterkast: Brøndby straffes igen. Og igen!

– Der vil givetvis komme sanktioner mod Brøndby, siger formanden for DBU’s disciplinærudvalg efter bombardementet mod Stephan Andersen under søndagens derby

Der var tændt godt op under søndagens derby i Parken og såvel Brøndby som FCK kan se frem til bøder for fansenes brug af fyrværkeri. Brøndby bliver yderligere straffet for bombardementet af FCK-målmand Stephan Andersen (Foto: Jakob Jørgensen).
Der var tændt godt op under søndagens derby i Parken og såvel Brøndby som FCK kan se frem til bøder for fansenes brug af fyrværkeri. Brøndby bliver yderligere straffet for bombardementet af FCK-målmand Stephan Andersen (Foto: Jakob Jørgensen).

Disciplinærbøderne er regnet ned over Brøndby i indeværende sæson. Seks gange har klubben på den københavnske vestegn måttet til lommerne og bøde for ballade på tilskuerpladserne, og nu tyder alt på, at det igen kommer til at koste ved Kasse 1. To gange, endda. Der er nemlig så meget smæk på for tiden, at Fodboldens Disciplinærinstans, i daglig tale Disciplinærudvalget, slet ikke kan nå at følge med.

Onsdag aften gik det ud over SønderjyskE-keeper Marin Skender, der blev ramt af kasteskyts under pokalkampen i Haderslev, men Disciplinærudvalget nåede slet ikke at træde sammen for at diskutere hændelserne i det sønderjyske, før den var gal igen.

Søndag eftermiddag var målet for Brøndby-bøllernes kasteskyts Stephan Andersen, der blev bombarderet og udefra betragtet må have sat sit helbred på spil, mens lightere og mønter regnede ned mod ham fra Brøndby-tilskuernes tribune i Parken.

Her bombarderes Stephan Andersen med kasteskyts under søndagens derby i Parken:

Disciplinærudvalgets formand, Jens Hjortskov, opholder sig for tiden i udlandet, og har derfor endnu ikke set dommerens indberetning efter det københavnske derby i forgårs, men han fortæller, at ’vi givetvis vil åbne en sag mod Brøndby’.

Det betyder altså en sag for derby-balladen, der skal lægges oven i den sag, der ’givetvis’ kommer ud af balladen i Haderslev og altså lægges til de tidligere ni disciplinærsager alene i indeværende sæson.

– Nu har vi to sager omhandlende Brøndby, der skal afgøres. Der vil givetvis komme sanktioner mod Brøndby, fortæller Jens Hjortskov, der ikke vil gætte på, hvilke konkrete sanktioner Disciplinærudvalget kommer frem til.

– Brøndby har tidligere været dømt til at spille hjemmekampe uden tilskuere – kunne det også være udfaldet denne gang?

– Disse sager med kasteskyts på banen er ikke direkte sammenlignelige med episoden, hvor et stort antal Brøndby-tilskuere invaderede banen for nogle år siden, men jeg vil gerne slå fast, at det er fuldstændig uacceptabelt, at spillerne på banen skal føle sig utrygge i forhold til, hvad der bliver kastet efter dem, siger formanden, der sætter sig sammen med Disciplinærudvalgets fem øvrige medlemmer senere på ugen for at diskutere kasteskytssagerne fra Haderslev og Parken.

Stephan Andersen måtte både passe på sig selv og FCK-buret søndag eftermiddag. (Foto: Lars Poulsen) FC København Bombarderet af Brøndby-fans: Var værre sidste gang

I nationalarenaen sidder direktør Anders Hørsholt og kan gøre status over endnu et særdeles hedt derby.

– Der blev kun sat ild til omkring 50 sæder og kun smadret fire toiletter, så det var da en fremgang i forhold til tidligere. Men man må sige, at de fik sat deres præg på begivenhederne. 

– Hvordan undgår I i fremtiden, at jeres målmand eller andre for den sags skyld bliver bombarderet med lightere og mønter?

– Det er svært at gardere sig imod, for vi havde hængt et net op foran den tribune, hvor Brøndbys tilskuere var placeret – med det resultat, at de bare rev nettet ned. Så er vi jo lige vidt.

– I kunne også bare sige, at Brøndbys fans slet ikke er velkomne i Parken?

– Så er vi tilbage til det tiltag, der tidligere har været. Vi tror ikke på, det er den rigtige løsning, for det, vi allerhelst vil have, er jo en god stemning til de her kampe, fastslår Anders Hørsholt.

Udover disciplinærsagen angående kasteskyts i Parken kan såvel Brøndby som FCK i øvrigt forvente at få et girokort fra Disciplinærudvalget, da der fra begge lejre blev afbrændt romerlys. Røgtågerne fra FCK'ernes stemningsafsnit på Parkens B-tribune var så kraftige, at de udsatte New Firm-opgøret i omkring ti minutter.

Foto: Jakob Jørgensen
Foto: Jakob Jørgensen

Brøndbys synderegister i denne sæson:

6 bøder, 3 advarsler, 2 uafsluttede sager

Vi er ikke engang to tredjedele inde i fodboldsæsonen. Alligevel har Brøndby hidtil fået tre advarsler og seks bøder af DBU’s Disciplinærudvalg. Yderligere to økonomiske sanktioner synes på vej

8. marts 2015: FCK – Brøndby, tilskueradfærd, sagen endnu ikke behandlet

4. marts 2015: SønderjyskE – Brøndby, tilskueradfærd, sagen endnu ikke behandlet

7. december 2014: Brøndby – Silkeborg, tilskueradfærd, bøde

30. november 2014: FCN – Brøndby, tilskueradfærd, bøde

29. oktober 2014: Fremad Amager – Brøndby, tilskueradfærd, bøde

26. oktober 2014: Esbjerg – Brøndby, tilskueradfærd, bøde

28. september 2014: Esbjerg – Brøndby, tilskueradfærd, advarsel

21. september 2014: FC København – Brøndby, tilskueradfærd, bøde

14. september 2014: Brøndby – Randers, tilskueradfærd, bøde

31. august 2014: FCN – Brøndby, tilskueradfærd, advarsel

17. august 2014: Brøndby – SønderjyskE, tilskueradfærd, advarsel

169 kommentarer
Vis kommentarer