Efter skarp spiller-kritik: Nu svarer Jonas Dal tilbage

Emil Lyng langede i et længere interview ud efter Jonas Dal. Esbjerg-træneren har dog ikke samme opfattelse af forholdet med sin nu tidligere spiller

Emil Lyng (tv.) er langt fra tilfreds med Jonas Dals trænerstil: - Jeg skal aldrig spille under ham igen, fortæller han til Ekstra Bladet. (POLFOTO)
Emil Lyng (tv.) er langt fra tilfreds med Jonas Dals trænerstil: - Jeg skal aldrig spille under ham igen, fortæller han til Ekstra Bladet. (POLFOTO)

Når kontrakten med Esbjerg FB udløber om få uger, er den 26-årige kantspiller, Emil Lyng, en lettet mand.

I et længere interview med Lokalavisen Esbjerg ser Emil Lyng tilbage på sin tid i den jyske klub med tungt hjerte. De første år gik det godt, men efter Jonas Dal blev træner, begyndte nedturen, fortæller en ærgerlig Emil Lyng.

- Jeg har følt mig dårligt behandlet og utilpas i klubben. De sidste par måneder har jeg ikke haft et ønske om at blive forlænget, forklarer Emil Lyng til Ekstra Bladet.

Nu svarer Jonas Dal på kritikken.

Emil Lyng smækker med døren i Esbjerg. (Foto: Philip Davali) Esbjerg Smækker med døren i Esbjerg: Træner har ikke behandlet mig fair

Allerede tilbage i december gik kantspilleren til ledelsen for at høre, hvordan fremtiden så ud. Vent lidt, lød svaret.

Efterhånden blev 'lidt' til uger og senere måneder, hvor Emil Lyng intet hørte. I stedet blev han placeret på bænken. Og ansvaret? Det giver han udelukkende klubbens træner, Jonas Dal.

- De trak min forlængelse i langdrag, og det stillede mig i en lorte situation. De ville hverken be- eller afkræfte noget, så jeg kunne begynde at kigge andre steder hen.

- Inden Jonas' tid fik jeg at vide, at klubben gerne ville forlænge min kontrakt, men da det så skulle ske, meddelte ledelsen, at Jonas Dal ikke ville have mig på holdet længere, forklarer Emil Lyng.

Ronnie Schwartz er en af mange spillere, som forlader fiskerbyen. (Foto: Casper Dahlhoff) Esbjerg Esbjerg renser ud: Syv spillere færdige

Udover at ledelsen trak en eventuel kontraktforlængelse i langdrag, oplevede Emil Lyng at blive bænket til fordel for andre spillere, der ikke spillede samme position som ham.

Er du ikke bare en forurettet spiller, der bedre kunne lide den gamle træner, fordi han gav dig spilletid?

- Jeg havde min bedste tid under Niels (Frederiksen, tidligere træner red.). Han kunne lide den måde, jeg spillede på, og jeg kunne lide hans trænerstil.

- Det kan godt være, at folk synes, at jeg sidder og tuder nu, men det er jo langt fra kun mig, der har oplevet det. Når man sætter en forsvarsspiller ind på en angrebsspillers plads og omvendt, så stiller man bare ikke med sit bedste hold.

- Du kan ringe til i hvert fald fem andre, der har det på samme måde.

Et af dine kritikpunkter er, at trænerstaben brugte mere tid i omklædningsrummet med jer spillere end på deres kontorer. Hvorfor er det negativt, at de vil møde jer i øjenhøjde?

- Som personer og mennesker er der ikke en finger at sætte på de to (Jonas Dal og assistenttræner Lars Justesen red.), men når man ligger nummer 11, skal der mere til end kammeratskab i omklædningsrummet. Der skal være disciplin, og det var der ikke.

Esbjerg smed en 2-0-føring over styr med bare 23 minutter tilbage af kampen. (Foto: Christer Holte) Esbjerg Krise i Esbjerg: Vi blev bange

Ekstra Bladet har forelagt Esbjergs træner, Jonas Dal, kritikken. Selv mener han, at de to allerede har diskuteret eventuelle uoverensstemmelser.

- Jeg ønsker ikke at kommenterer på interviewet. Det bør være en snak mellem ham og jeg, så udtalelserne må stå for egen regning, forklarer Jonas Dal.

Emil Lyng siger, at han har prøvet at råbe dig op tidligere uden for offentligheden, men at du ikke vil lytte på kritikken. Hvad siger du til det?

- Emil har sagt nogle konstruktive ting, som jeg kan bruge i fremtiden, og det er pisse fedt, men jeg er forundret, hvis han ikke føler, at han har fået svar.

Hvilke ting er det?

- Det bliver mellem Emil og jeg, men vi har talt sammen før. Jeg har været rigtig, rigtig godt tilfreds med vores samarbejde, og det må du gerne skrive. Hvis han ikke har samme opfattelse, er jeg selvfølgelig ked af det.

Han kritiserer blandt andet, at han i en længere periode blev tilsidesat og bænket i forhold til andre spillere, der ikke var vant til at spille hans på hans plads. Hvordan kan det være?

- Emil er en rigtig fin fyr, og de gange, hvor han ikke har været udtaget, har han vist storsind og været god til være der for sine holdkammerater alligevel.

Han mener, at det alene er dig, der ikke ønsker at forlænge hans kontrakt. Er det rigtigt?

- Jeg har været yderst tilfreds med den måde, Emil har optrådt i klubben og været som holdkammerat, men når vi sætter vores hold, kigger vi på hele truppen og ikke blot på en enkelt spiller.

- Beslutningen bliver truffet i samråd med det sportslige team og min assistenttræner, men det er klart, at jeg også har en del at skulle have sagt. Jeg er cheftræner, og jeg tager gerne ansvaret, men det er vigtigt at understrege, at jeg aldrig træffer sådan en beslutning helt selv.

Store planer for fremtiden

Om knap en uge bliver Emil Lyng far for første gang, og han lægger ikke skjul på, at det bliver et stort kapitel i hans liv. Men hvad fremtiden ellers vil bringe er endnu uvist.

- Jeg ved ikke mere, end du gør. Min agent arbejder på højtryk for at finde en god klub til mig. Det må gerne være en Superligaklub eller i udlandet. Jeg skal ikke tilbage til Esbjerg og Jonas Dal igen.

11 kommentarer
Vis kommentarer