Efter stor handel: Brøndby svære at forhandle med

Frankfurt ventede kun så længe på Lukas Hradecky, fordi han var trænernes absolutte ønskespiller

Frankfurt fortæller, at det bestemt ikke var nemt at blive enig med Brøndby (Foto: René Schütze)
Frankfurt fortæller, at det bestemt ikke var nemt at blive enig med Brøndby (Foto: René Schütze)

Lukas Hradecky skal efter seks år i dansk fodbold spille i Frankfurt i de kommende tre sæsoner, og hos tyskerne glæder man sig til at nyde godt af den finske keepers evner.

- Lukas var trænernes absolutte ønskemålmand. Derfor har vi konstant forhandlet, men det var ikke let med Brøndby, siger sportsdirektør Bruno Hübner til Kicker.

Salget fra Brøndby til Frankfurt var længe undervejs, fordi Brøndby krævede mindst 15 millioner kroner for finnen, og man ville også gerne have ham til at spille Europa League-kampene mod Omonia Nicosia, inden han skiftede.

Lidt overraskende er det blandt andet finnens evner med fødder, som tyskerne har bemærket.

- Hradecky gør, hvad jeg godt kan lide at se. Han spiller godt ud nede fra, og så er han også en god målmand, siger Hübner.

Og Hradecky får ikke blot ros fra sportsdirektøren. Også træner Armin Veh har de store ord fremme.

- Hvis vi ikke havde været fuldt overbevist, så ville vi ikke have ventet så længe på ham, siger Veh.

Lukas Hradecky i sine nye rødsorte farver (Foto: AP)
Lukas Hradecky i sine nye rødsorte farver (Foto: AP)
 

Se også: Arnesen glæder sig til Brøndby-møde

Se også: Holst hitter som målmand: Brøndby melder udsolgt

Hradecky har efter et godt ophold i Esbjerg haft to gode år i Brøndby, hvor han dog sluttede med selvmål i sin sidste hjemmekamp og straffespark og udvisning i sin sidste kamp.

Mod Omonia overtog markspilleren Frederik Holst midlertidigt målmandsposten i Brøndby, men på søndag er det meningen, at nyindkøbte Frederik Rønnow skal have sin debut, mens Brøndby også har hentet Mads Toppel ind som backup foran den unge tredjekeeper Andreas Hansen.

Se også: Tøfting: Derfor er Thomas Frank truet

Hradecky glæder sig til at tiltræde i Frankfurt.

- Jeg ved, at det er vanskelig at efterfølge Kevin Trapp. Han var nærmest en legende her, men jeg er klar til udfordringen. Jeg er kommet for at være nummer et. Hvis folk smiler til mig, smiler jeg tilbage. På denne måde kan jeg hurtigt komme i kontakt med fansene. Jeg har haft fem år med tysk i skolen, men jeg må indrømme, at jeg har glemt noget af det. Jeg går dog efter at kunne give interview på tysk, siger Lukas Hradecky til Bild.

Den tidligere Brøndby-keeper glæder sig samtidig over skiftet til Bundesligaen:

- Det har altid været mit mål at komme hertil. Jeg vil gerne udvikle mig yderligere. Jeg ser Manuel Neuer som den bedste keeper i verden, mens jeg altid har set op til Iker Casillas i Real Madrid. Nu er jeg spændt på at opleve forskellen mellem skandinavisk og tysk topfodbold, udtaler Hradecky.

Se Hradeckys vanvittige afsked med Brøndby her:

44 kommentarer
Vis kommentarer