Ekspert forklarer: Agger kan først komme næste uge

Tyrkisk freelance-journalist forklarer, hvorfor Daniel Agger og Fenerbahce er tæt på hinanden

Daniel Agger kan være på plads i Istanbul i næste uge. (Foto: Lars Poulsen)
Daniel Agger kan være på plads i Istanbul i næste uge. (Foto: Lars Poulsen)

Når Daniel Aggers kontrakt udløber i Brøndby efter søndagens opgør mod SønderjyskE, så fortsætter han formentlig i gult og blåt. Dog ikke på vestegnen, men i Istanbul, hvor storklubben Fenerbahce ifølge den tyrkiske fodboldavis Fanatik  skulle være blevet enig med danskeren.

- Fenerbahce satser på at skabe et dansk midterforsvar igen, ligesom dengang Jes Høgh og Brøndbys Uche Okechukwu spillede der. Det var en stor succes, og det er en succes, man har talt om efterfølgende, siger freelance-journalisten Irfan Kurtulmus til Ekstra Bladet.

- Tyrkisk fodbold har altid været glad for danske spillere og deres arbejdsdisciplin. De går ikke og praler, men gør deres opgave 100 procent, og nu vil de gerne have noget erfaring ind og en spiller, der kender Simon Kjær, siger Kurtulmus, der blandt andet har skrevet artikler for Millyuet.

Tyrkisk medie: Agger enig med Fenerbahce

Man skal ikke blot skyde snakken om Agger til Fenerbahce ned.

- De store klubber har en journalist på hvert medie, der kun beskæftiger sig med samme klub, og hver journalist kender en mand i bestyrelsen som af og til giver en historie, uden de andre opdager det, siger Kurtulmus.

Han forklarer, at dette system skabes gennem tillid til hinanden journalister og klubfolk imellem.

- Hvis kontakten i bestyrelsen siger, at journalisten ikke skal skrive historien, så er han færdig, hvis han gør det, og så får han ikke længere brød på bordet, siger Kurtulmus.

- Journalisten sover og vågner med klubben og kommer kun på avis-redaktionen en gang om ugen, siger Kurtulmus.

Et Agger-skifte til Istanbul vil byde på meget larm rundt om banen med journalister og fans.

- Spillerne kan godt bevæge sig rundt, men fans vil gerne hilse på spillerne, hvis de møder dem, og de vil gerne klappe af ham og have billeder. Journalisterne vender han sig nok til. Simon Kjær giver ikke så mange interviews, siger Kurtulmus.

Foreløbig afventer Fenerbahce torsdagens pokalfinale mod rivalerne fra Galatasaray.

- Taber de, så har de ikke vundet noget i år, og så ryger træneren ud. For Agger betyder det dog ikke noget, for i Tyrkiet er det præsidenten og bestyrelsen, der peger på spillere, siger Kurtulmus.

- Hvis de har talt med en ny træner, så har de helt sikkert også fortalt ham om Agger. Kun hvis det er meget store trænernavne fra Europa, så kommer de med spillere selv, siger Kurtulmus.

Agger-afbud kan åbne for Zanka

Udover makkerskabet med Kjær så har tyrkerne også rettet blikket mod Agger, fordi han er transferfri, og det falder belejligt, da klubben er ramt af restriktioner fra UEFA, der betyder, at de kun må købe ind for 30 millioner euro denne sommer.

- Det er fordi de har købt for dyrt ind tidligere, siger Kurtulmus og henviser til køb af spillere som Nani og Robin van Persie, der ikke har været den ventede succes.

Også Galatasaray er straffet af UEFA. De måtte ikke spille med i Europa i denne sæson, mens mestrene fra Besiktas har bedre økonomi. Man skal dog ikke lægge for meget i, at de også har været nævnt som mulig destination for Agger.

- Det er kutyme i tyrkisk fodbold, at de store klubber spænder ben for hinanden. Når de hører, at de andre klubber vil have en spiller, så byder de for at forhøje prisen, siger Kurtulmus.

Agger kan i Fenerbahce afløse den 35-årige portugiser Bruno Alves, der ventes at skifte hjem til Portugal, hvor der er interesse. Udover Agger har der været nævnt midterforsvarere fra Sydamerika, men uden der har været tale om specifikke navne.

Her er lønnen Fenerbahce lokker Agger med

Før Aggers eventuelle skifte bliver til virkelighed skal Agger naturligvis også gennemgå lægetjek, og hidtil har skader ødelagt meget for danskeren. Spørgsmålet er, om Fenerbahce vil nøjes med en spiller, der kun kan spille udvalgte kampe.

- De vil helt sikkert få ham undersøgt grundigt i Istanbul, før de skriver under med ham, siger Kurtulmus, der ikke regner med, at den tyrkiske storklub ender med at præsentere Agger denne uge.

- En stor spiller som Agger vil de nok gerne præsentere i et større show. Lige nu handler alt om pokalfinalen torsdag, men måske tager Agger til Tyrkiet næste uge og ser på forholdene, siger Kurtulmus.

- Hvis de har andre stjernenavne på vej, så vil de måske vente med at præsentere ham, så det kan gøres på samme tid, siger Kurtulmus.

Kommer Agger til Tyrkiet følger han i sporene på flere andre stjerner.

- De gør det for pengenes skyld, for skatteprocenten er god, og så er Istanbul jo en dejlig by, siger Kurturlmus.

Daniel Agger har udover Brøndby kun spillet i Liverpool.

Agger: Lige nu ser det skidt ud

Agger flæsket og færdig: Var det sidste kamp for Brøndby?

Ekstra Bladets journalist Anders Junge Ernst vurderede i sidste uge, om Agger passer ind i den tyrkiske klub. Se med her