Ekspert om KÆMPE profil til Brøndby: Hvad skulle han lave her?

Alexander Zorniger har et hedt ønske om at hente RB Leipzig-anfører Dominik Kaiser til Vestegnen, men det mener ekspert i tysk fodbold er ret usandsynligt

Følg Superligaen

Dominik Kaiser der er anfører for Bundesligaens andet bedste hold, RB Leipzig, skal slå sine folder på Vestegnen fremover, hvis det står til Brøndby-træner Alexander Zorniger.

- Jeg ville afgive to spillere, hvis jeg kunne få én Dominik Kaiser. Jeg forsøger hele tiden. Hidtil er jeg altid blevet afvist, siger den tyske cheftræner til Bild. Læs mere om Zornigers Kaiser-ønsker her.

Men det vurderer ekspert i tysk fodbold, Henrik Hvillum, er højst usandsynligt.

- Umiddelbart er han en spiller over Brøndbys niveau, og det undrer mig, at de overhovedet tør gå efter en spiller af den kaliber. Han er jo en etableret Bundesliga-spiller, så det undrer mig, at han overhovedet kunne være interesseret i at spille i Superligaen. Det ville virkelig være et scoop for Brøndby, og Superligaen i det hele taget, at få ham ind. Det er der ingen tvivl om, siger Henrik Hvillum.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Kaiser i aktion for RB Leipzig. Foto: AP.
Kaiser i aktion for RB Leipzig. Foto: AP.

Og scoopet ville da også være til at få øje på, da Bundesligaens lønninger er af meget anderledes kategori end de danske, og især Brøndby som er presset økonomisk. Derfor vurderer eksperten også, at hvis Kaiser skulle ende i Superligaen, skulle han være villig til at gå væsentligt ned i løn, selv hvis han fik en løn, der svarede til to spillers.

- Brøndby kan slet ikke være med på Bundesliga-niveau lønmæssigt, og nu skal de oven i købet spille Champions League. Der hvor jeg måske kan forstå det for Kaiser, er, at Leipzig formentligt henter spillere ind til Champions League, og derfor er der meget hårdere konkurrence om pladserne, men han vil stadigvæk kunne oparbejde en meget meget fin løn i en anden Bundesliga klub, siger Hvillum.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Den 28-årige midtbanespiller har været i RB Leipzig siden 2012. Foto: Jan Woitas/AP.
Den 28-årige midtbanespiller har været i RB Leipzig siden 2012. Foto: Jan Woitas/AP.
 

Den 28-årige midtbanespiller har været i Red Bull klubben siden 2012. Han blev hentet fra TSG 1899 Hoffenheim. Han har spillet 25 kampe for Leipzig i seneste sæson. Af dem har han startet inde syv gange.

Derfor mener Henrik Hvillum, at det der skulle være drivkraften for Kaiser, var mere spilletid i en blå-gul trøje end i sin nuværende klub. Men selvom mere spilletid kunne trække, mener Hvillum, at det er urealistisk.

- At han skulle bevæge sig helt ned på Superliga-niveau, det ville overraske mig rigtig meget. Men realistisk eller ej, er der jo altid en mulighed. Man har jo set nogle overraskende skifter, så man skal aldrig sige aldrig, siger Hvillum, der vurderer, at der er en 25% chance for, at man får Dominik Kaiser at se i en Brøndby trøje i Superligaen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Zorninger har dyre ønsker til sin klub. Foto: Lars Poulsen.
Zorninger har dyre ønsker til sin klub. Foto: Lars Poulsen.
 

Dog er Brøndby ikke uvant med spillere fra den tyske klub. Senest har Zorniger hentet målmanden Benjamin Bellot til klubben, ligesom Hany Muhktar der spillede i RB Salzburg, på en lejekontrakt fra Benfica.

- Det er et signal fra Zorniger om, at man har ambitioner i Brøndby, og det er selvfølgelig et vigtigt signal at sende, men det er jo falsk varebetegnelse, at man hele tiden slynger nogle fine navne ud. Han kunne jo også sige 'vi går efter Messi' og det er jo nok ikke realistisk. Det bliver utroværdigt, hvis man hele tiden siger det, uden at få spillerne i hus, siger eksperten.

Sportsdirektør i Brøndby IF fortæller til klubbens egen hjemmeside, at de har sagt farvel til mange midtbanespillere og derfor har de også fokus på at finde nye og rigtige erstatninger til midtbanen. Samtidigt understreger han, at klubbens økonomi sætter spiller en væsentlig rolle.

- Vi har et økonomisk råderum, som vi arbejder ud fra, men det er ikke et budget, der tillader det, jeg vil kalde store 'show off'-transfers, siger han til Brøndby IF's hjemmeside.

Om der så kan blive økonomisk overskud til et køb som Kaiser, må tiden vise. Transfervinduet åbner officielt 1. juli og lukker igen 1. september.

Zorniger bekræfter: Forsøger at hente stor profil

Her er prisskiltet: FCK kræver kassen for 'Zanka'

Superligaens dyreste? Nu er han på vej mod ny klub

Her er oversigten: Så meget tjener de fem bedste i din Superligaklub

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby