Elendighed: Dansk fodbold synker på UEFA-rangliste

Danmark er dumpet ned på en 22. plads på UEFA's rangliste og dermed er der blevet endnu længere til en direkte Champions League-plads for de danske mestre

Glen Riddersholm og de andre toptrænere har et job at gøre med at få skrabet seriøse point sammen til dansk fodbold. (Foto: Jens Dresling)
Glen Riddersholm og de andre toptrænere har et job at gøre med at få skrabet seriøse point sammen til dansk fodbold. (Foto: Jens Dresling)

Der var engang, da den danske mester gik direkte ind i Champions Leagues gruppespil. Men engang er ved at være længe siden...

For sløje resultater i de europæiske turneringer betyder, at dansk fodbold bliver ved med at dykke på UEFA's koefficientrangliste.

Ranglisten udarbejdes ud fra de danske holds resultater i international sammenhæng de seneste fem sæsoner. Det er den rangliste, der danner baggrund for, hvor mange europæiske pladser de enkelte lande skal ha' - og frem for alt hvor tidligt holdene træder ind i Champions League og Europa League.

Argentinske Franco Mussis floppede i København. Nu har FCK i hentet en spiller i Sydamerika og har denne gang gjort sin research endnu bedre, siger Ståle Solbakken. (Foto: Lars Poulsen) FC København Ståle: Vi har lært af fiasko-indkøb

Danmark er efter sæsonen 2014/15 dumpet fra en 19. til en 22. plads, men den placering kan dansk fodbold få svært ved at holde.

De mange point fra den flotte 2010/11-sæson forsvinder nemlig næste gang, og trækker man dem fra, er Danmark helt nede på 24. pladsen på den virtuelle rangliste.

Foran Danmark ligger lande som Cypern, Hviderusland og Israel, og der er meget langt op til den 13. plads, der giver direkte adgang til Champions League for mesteren.

På den virtuelle liste har Danmark på 24. pladsen 13,1 point, mens Tjekkiet på 13. pladsen har 25,625 point.

Efter 2010/11-sæsonen var Danmark helt oppe på en 12. plads på ranglisten. Dette skyldtes primært FC Københavns flotte resultater i Champions League, hvor de kom helt frem til 1/8-finalen.

Ekstra Bladet tog imod Pierre-Emile Højbjerg i Vaclav Havel Airport og fik den glædelige melding. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen Yes – derfor er Højbjergs klarmelding så vigtig

Eneste lille trøst er, at det ikke gør nogen forskel, om man er nummer 22 eller 24. Det er samme antal hold, man får med i Europa (4 styk), og de starter i samme kvalifikationsrunder.

Spanien fastholder den topplacering, som de haft de seneste to år, mens England stadig er på andenpladsen. Blandt klubberne er det også Spanien, der dominerer.

Real Madrid er stadig på førstepladsen foran FC Barcelona, mens Atlético Madrid er nummer fem. Bedste danske klub er FC København, der indtager en 52. plads.

David Luiz og PSG sendte Chelsea ud forleden af Champions League. Fransk fodbold er med to hold blandt de mest dominerende i Champions Leagues kvartfinaler - men dog fortsat ikke i nærheden af England i UEFA's koefficient-system. (Foto: AP) Champions League Engelsk fodbold tæt på historisk lavpunkt

Den placering er dog gevaldigt i fare, for på næste sæsonens rangliste forsvinder pointene fra 2010/11-sæonen, og uden dem står københavnerne til at være helt nede som nummer 79.

29 kommentarer
Vis kommentarer