Elevator-holdet fortsætter: AaB smadrede Sønderjyske

AaB fik revanche for nederlag i Viborg, da de kørte Sønderjyske midt over med 5-0

Enevoldsen og Spalvis var blandt hovedaktørerne i massakren søndag. (Arkivfoto: Ernst van Norde)
Enevoldsen og Spalvis var blandt hovedaktørerne i massakren søndag. (Arkivfoto: Ernst van Norde)

AaB er Superligaens største elevator-hold.

5-1 sejr over OB blev fulgt op med 2-0 nederlag til Randers.

4-1 sejr over Brøndby blev fulgt op med 1-0 nederlag i Viborg.

Så selvfølgelig blev det til storsejr i søndagens tidlige Superliga-kamp i Aalborg, da AaB med 5-0 knækkede Sønderjyske’s ellers stigende formkurve, der havde resulteret i en midlertidig førsteplads i sidste spillerunde.

AaB er således også det mest scorende hold i denne sæson med 22 mål i foreløbig 11 kampe

Esbjerg kan allerede nu gnide sig i hænderne over, at de tager imod AaB på hjemmebane i næste spillerunde efter den kommende landskampspause, for det burde alt andet lige blive til en sejr over AaB, hvis tendensen fortsætter.

Når tingene spiller for AaB har de ellers klassen til at spille med helt fremme i medaljefeltet. Således satte de også en tyk streg under det mod et Sønderjyske-hold, der med den nye træner Jacob Michelsen ellers har overrasket positivt.

Spalvis den store helt
Men søndag blev de sønderjyske gæster fuldstændig splittet ad af AaB-maskinen, der gang på gang kom bragende over stepperne og var ekstremt effektive i deres afslutninger.

Kampens store målhelt blev angriberen Lukas Spalvis, der for syvende gang i sin korte AaB-karriere blev dobbelt målscorer. Hans første mål kom allerede efter tre minutter, da han var hurtigt over en returbold og bankede hjemmeholdet i front.

Lukas Spalvis på tavlen som kampens første målscorer. (Foto: Rune Aarestrup Pedersen)
Lukas Spalvis på tavlen som kampens første målscorer. (Foto: Rune Aarestrup Pedersen)
 

Med sin ottende sæsonscoring indtager litauiske angriber topscorertronen foran Bruninho og Rasmus Festersen, der er på syv mål.

Hvis landstræner Morten Olsen får afbud på de offensive midtbanepladser til den kommende uges landskampe mod Portugal og Frankrig, så bør han overveje AaB’s Nicolaj Thomsen.

Mod Sønderjyske var han atter en drivkraft og en kreatør, som fuldstændig satte AaB-offensiven i scene, og han scorede tilmed for anden gang i de seneste tre kampe.

Elendig Skender
AaB’s målmassakre blev også godt hjulpet på vej af Sønderjyske’s målmand Marin Skender, der leverede en helt igennem ringe præstation bedst symboliseret ved Thomas Enevoldsens scoring til 3-0 i anden halvleg.

Afslutningen brækkede ganske vist, men den var lige på Skender, der klodset fik fumlet bolden i mål.

Sønderjyske-træner Jacob Michelsen havde på forhånd ytret bekymring over problemerne på back-pladserne, hvor hans normale backs er blevet ramt af skader. Og AaB fik også udnyttet svaghederne ved at komme rigtig fint over kanterne og ligge med et konstant højt pres.

Kuriøst nok er Sønderjyske nu på 13. kamp i træk uden en uafgjort kamp, og blot to fra klubrekorden på 15 kampe i træk med enten sejr eller nederlag. Så det er virkelig enten eller for sønderjyderne.

AaB-træner Lars Søndergaard skiftede fra netop Sønderjyske i løbet af sommeren, og det må helt sikkert være tilfredsstillende for ham, at holdet leverede i stor stil mod hans tidligere mandskab.

Hvis Søndergaard kan få skik på holdets ustabile kurve, så bliver nordjyderne i den grad et af de mest ubehagelige hold at rende ind i for de øvrige mandskaber.

10 kommentarer
Vis kommentarer