En af verdens største aviser går tæt på krise i Superliga-klub

Lyngby Boldklub er noget overraskende omdrejningspunkt i en større reportage i New York Times

Det er sjældent, at et bundhold fra den danske Superliga når spalterne i en af verdens største og mest berømte aviser.

Ikke desto mindre danner Lyngby Boldklub udgangspunktet for en større reportage i New York Times, hvor den amerikanske avis går helt tæt på den håbløse økonomiske situation, der i foråret var meget tæt på at sende den storkøbenhavnske klub ud i endnu en konkurs.

I artiklen fremgår det blandt andet, hvordan to af de nye hovedpersoner i den nye ejerkreds Birger Jørgensen og Mads Byder kæmpede med næb og klør for at redde klubben i ellevte time.

Sendte SMS'er om penge
Ifølge New York Times kontaktede Birger Jørgensen, der på daværende tidspunkt var sportschef i den kriseramte klub, Mads Byder i et desperat forsøg på at redde Lyngby Boldklub. Mads Byder er stor Lyngby-fan og har gennem sit kommunikationsfirma Help PR tidligere sponseret klubben.

På daværende tidspunkt sagde Birger Jørgensen ifølge Mads Byder, at han havde 'kastet håndklædet i ringen'. En formulering, han dog tidligere har nedtonet i et interview med TV3 Sport.

Mads Byder fik dog ideen til at kontakte adskillige lokale pengemænd med en mulig interesse i at støtte klubbens kamp for redning.

En gruppe, der senere har fået navnet 'Friends of Lyngby', og som endte med skrabe tilstrækkeligt med penge sammen til at betale spillernes løn, der ellers ikke var tikket ind efter planen i februar.

De fik allesammen en SMS med den hastende forespørgsel. Nogle mere succesfulde end andre.

- Folk sendte beskeder eller ringede og sagde, at det ikke var noget for dem, men de forstod godt, hvorfor jeg gjorde det.

Et par stykker advarede også reklamemanden mod selv at smide penge i det store hul, men det afskrækkede ikke Mads Byder - og altså heller ikke en masse andre, der endte med at redde Lyngby

- Jeg var klar til at betale for det. Og jeg var også klar til at tabe penge på det, siger han ifølge New York Times.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Mads Byder, men han er ikke vendt tilbage.

Tæt på spillerne
New York Times' reportage går også tæt på spillerne, hvor især anfører Mathias Tauber fortæller om den svære tid i uvished, da det så sortest ud for Lyngby og spillerne, der risikerede at miste deres arbejde, da lønnen udeblev.

- Vi fik at vide, at alt var under kontrol. Han sagde, at vi ikke væltede os i penge, men at alt nok skulle gå, siger Mathias Tauber om ejeren af Hellerup Finans, Torben Jensen, der pludselig løb tør for penge til at drive klubben.

En række spillere nåede at forlade Lyngby, fordi de ikke længere var bundet af deres kontrakt grundet den manglende betaling.

Det har kostet point på kontoen for sidste års bronzevindere, der endte sidst i deres puljespil, endnu ikke har vundet i foråret og dermed skal ud i en opslidende nedrykningskamp i play off-spillet.

Den dårlige form skyldes dog ikke, at spillerne ikke stod sammen, efter at de økonomiske problemer var ved at koste samtlige spillere jobbet i februar.

- Jeg var bekymret for, om holdånden ville forsvinde. Det gjorde den ikke, men vi er udfordret i øjeblikket, siger Mathias Tauber, der også nævner, at klubben var 15 minutter fra at gå konkurs, da det så allerværst ud.

New York Times har også tidligere skrevet en længere artikel om den daværende SønderjyskE-træner Jakob Michelsen.

Nicklas Bendtner i aktion på den offensive midtbane i søndagens kamp mod Strømsgodset. Foto: Bendiksby, Terje/Ritzau Scanpix Skandinavien Trænerens vilde plan: Bendtner som midterforsvarer

Brøndby Endnu en Brøndby'er på vej væk: Oprykker-klub viser interesse

Alexander Sørloth og kæresten Lena Selnes bor i en lejlighed lige ved Themsen. Foro: Nina E. Rangoy/VG. Sport og Spil Forlod Superligaen for rekordbeløb: Her er Sørloth og kærestens nye luksusliv

9 kommentarer
Vis kommentarer