Esbjerg-profils drømmeskifte blokeret: Får nej til salg

Hollandske AZ Alkmaar er villige til at betale 11 mio. kr. for Esbjerg-backen Ryan Johnson Laursen, men Esbjerg siger nej til salg

Ryan Johnson Laursen får nok ikke sin drøm om hollandsk skifte opfyldt i denne omgang (Foto: Sebastian Buur Gunvald)
Ryan Johnson Laursen får nok ikke sin drøm om hollandsk skifte opfyldt i denne omgang (Foto: Sebastian Buur Gunvald)

Som Ekstra Bladet fortalte allerede torsdag aften, så sælger Esbjerg deres U21 landsholdsspiller Jonas Knudsen til engelske Ipswich.

Det bekræftede Esbjerg i en meddelelse fredag morgen. Man skrev ikke oplysninger om et transferbeløb, men Ekstra Bladets kilder melder om en pris på omkring de 4 mio. kr.

Jonas Knudsen havde kontraktudløb næste sommer, så det var sidste chance for Esbjerg at score en nogenlunde sum på ham.

Se også: Esbjerg bekræfter: Sælger landsholdsspiller

Salget af Jonas Knudsen påvirker indirekte hans forsvarskollega Ryan Johnson Laursen. Han har stået på springbrættet til et drømmeskifte til hollandske AZ Alkmaar, der har fulgt ham i over et år, og har lavet en helt klar plan for ham.

AZ har senest smidt et bud på 11 mio. kr. for Ryan Johnson Laursen, men Esbjerg har gang på gang afvist hollænderne og stukket et ”ikke til salg” skilt op på deres højre back.

Esbjergs sportslige ansvarlige Niels Erik Søndergaard bekræfter, at man står fast på ikke at slippe Ryan Johnson Laursen.

Kan man sige, at nu hvor I slipper Jonas Knudsen, så er der lukket for et salg af Ryan?
- I princippet har de to ting ikke noget med hinanden at gøre. Ryan er en af de grundpiller i Esbjergs trup, som vi skal bygge videre på, og vi har hele tiden tænkt langsigtet med ham. Det andet med Jonas har været længe undervejs, fordi det var planen, da vi forlængede sidste år, at han skulle bruge sommeren ’15 til et afsæt til et udenlandsk skifte.

Men det lyder til, at AZ er villige til at lægge en stor sum på bordet for en spiller, som I hentede billigt i Lyngby. Kan man tillade sig at sige så klart nej?
- Det har sådan set ikke været en afvejning om det ene eller det andet. Vi har hele tiden stået fast på, at vi ikke ønskede at sælge Ryan, og det har vi ikke ændret holdning til. Vi har været fast besluttet på, at Ryan ikke skal sælges i det her vinduet.

Se også: På vej mod skifte: Bekræfter bud på Esbjerg-profil

Kunne man ikke forestille sig, at der står en frustreret ung spiller, som må se sit drømmeskifte blokeret?
- Når man binder sig til en længere kontrakt, så har man forpligtelser begge veje, og Ryan er en så fornuftig ung mand, at det tror jeg godt, at han kan forstå. Nu står vi i en situation, som vi må få det bedste ud. Indtil videre har jeg ikke fornemmet noget på Ryan, som har opført sig meget professionelt.

Men efter så mange salg i Esbjerg de seneste transfervinduer er vi der, hvor du frygter en mursten gennem vinduet derhjemme, hvis I både slipper Jonas og Ryan?
- Vi har været igennem en fase i Esbjerg, hvor vi har haft en gruppe unge jævnaldrende spillere, som har udviklet sig kolossalt og været dygtige sammen. Og så er det både med stolthed og vemod, at man må acceptere, at de er så dygtige, at udenlandske klubber vil have dem. Men det drejer sig også nu om for os at have et fornuftigt fodboldhold og noget kontinuitet i truppen, og vores situation er den, at vi så har mulighed for at sige nej til nogle tilbud nu i forhold til for nogle år tilbage.

TV: Esbjerg var ved at levere et chok-comeback i søndagens kamp mod FCK. Se målene og de store chancer

7 kommentarer
Vis kommentarer