Her er Esbjergs nye cheftræner

Esbjerg har fundet en cheftræner, der passer fint til klubbens tradition for talentspotting

Thorup fortsætter som U21-chef (Foto: Niels Husted/Polfoto)
Thorup fortsætter som U21-chef (Foto: Niels Husted/Polfoto)

Niels Frederiksen har haft en lang dag i dag.

Lyngbys cheftræner sluttede onsdagen med en 3-1 sejr i Fredericia sammen med sit hold. Men inden det kom så vidt, nåede Niels Frederiksen at runde en tur til Esbjerg for at få de sidste detaljer på plads i den aftale, som gør ham til ny cheftræner for Superliga-klubben på den jyske vestkyst efter sommerpausen.

Den aftale afsløres endeligt på et pressemøde i morgen formiddag.

Esbjerg har fundet Jess Thorups afløser

Dermed vinker Lyngby farvel til den mand, der gennem en turbulent periode har stået for noget kontinuitet. Han har på syv år bevæget sig fra en rolle som ungdomstræner op som cheftræner - en rolle han har varetaget de seneste fire år.

Talentspotter
Niels Frederiksen har i sin tid i Lyngby sikret klubben både oprykning til Superligaen og holdt klubben oppe samtidig med at talenter som Emil Larsen, Uffe Manich Bech og Anders ’AC’ Christiansen blev ført frem. Senest har bare 18-årige Yussuf Yurary Poulsen nydt godt af Niels Frederiksens evner som talentspotter.

På den front har Esbjerg fundet en cheftræner, der passer fint til klubbens tradition for talentudvikling. Dette forår har vestjyderne typisk spillet med seks-syv spillere i startformationen, der alle har spillet i Esbjerg fra barnsben.

Niels Frederiksen kommer angiveligt til at arbejde sammen med klubbens nuværende træner-assistenter - Michael Pedersen og Lars Sørensen.

Esbjerg kan sikre sig Europa-billet

Ekstra Bladet erfarer, at valget af Niels Frederiksen sker på bekostning af den tidligere Ståle Solbakken-assistent Johan Lange, der røg ud i starten af året, da nordmanden blev fyret i Wolverhampton.

Samtidig har Skive-træneren Michael Hansen, der spillede i Esbjerg som aktiv, også været en kandidat på et tidligt tidspunkt.

Cheftræner Jess Thorup stopper i Esbjerg til sommer for at tiltræde som U21-landstræner.