Esbjerg må af med knap fire millioner i feriepengesag

Esbjerg har afsat 3,7 millioner kroner i feriepengesagen, og fodboldklubben har underskud på 11,4 millioner

(Foto: Niels Husted/Polfoto)
(Foto: Niels Husted/Polfoto)

Superligaklubben Esbjerg slipper ikke for at betale penge tilbage i sagen om de manglede feriepenge, som Spillerforeningen har rejst på vegne af fodboldspillerne.

Efter langvarige og konstruktive forhandlinger med Spillerforeningen må Esbjerg konstatere, at feriepengesagen også har virkning for vestjyderne, og der er i årsrapporten for 2012 afsat 3,7 millioner kroner hertil.

- Efter dialog med Spillerforeningen har vi konstateret, at afregningen ikke i alle tilfælde har opfyldt kravene i overenskomsten og ferieloven.

- Med det udgangspunkt har vi sammen med Spillerforeningen beregnet efterbetalingskravet, siger Esbjerg-direktør Søren Poulsen, til klubbens hjemmeside.

Se mere:

Se også: Pensionssag på vej i Esbjerg

- Et vigtigt element i 2013-planen var at reducere omkostningerne betydeligt, hvilket er lykkedes. Endvidere har vi haft stigende tv-indtægter i andet halvår, øget aktivitet i EfB Konference og en positiv effekt af transferaktiviteter.

- Alt sammen har det bidraget til, at vi følger den stramme redningsplan, vi lagde for snart to år siden, siger Søren Poulsen.

I 2013 skal bundklubben Esbjerg sikre sin eksistens i Superligaen for at nå målet om positiv drift.

- Vi har i det halve år tilbage i Superligaen mærket en betydelig økonomisk effekt. Hvis vi ser bort fra den ekstraordinære omkostning i feriepengesagen og forestiller os, at vi havde været i Superligaen i hele 2012, havde regnskabet været i plus.

- Vi har nu et lavere lønniveau i Superligaen, end da vi spillede i en række lavere, forklarer Søren Poulsen.

Esbjerg forventer et overskud før skat på to til fire millioner kroner i 2013.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere