Her er Esbjergs redningsplan

Nedrykningen fra Superligaen rammer pengepungen i Esbjerg, hvor klubben skal skære alvorligt i udgifterne for at redde sin eksistens

Esbjerg-direktør Søren Poulsen kæmper for klubbens eksistens (Foto: Niels Husted)
Esbjerg-direktør Søren Poulsen kæmper for klubbens eksistens (Foto: Niels Husted)

Alle klubber der rykker ned fra Superligaen får et alvorligt økonomisk gok i nødden.

Men hos sidste sæsons nedrykkere fra Esbjerg rammer nedrykningen ekstra hårdt, hvor klubben kæmper for overlevelse.

- Vi er udfordret på vores drift og skal have tilført kapital for at sikre os likviditet til at komme igennem tiden i 1. division. Men vi er på vej i den rigtige retning, efter at vi de seneste uger har måttet tage nogle vanskelige beslutninger.

- Jeg bygger min langsigtede optimisme på den fantastiske opbakning, vi fortsat møder fra både sponsorer og byen som helhed. Nedrykningen har skabt et sammenhold uden lige, siger administrerende direktør Søren Poulsen i en pressemeddelelse.

Læs også: Esbjerg er truet på eksistensen

I går aftes måtte direktøren overfor aktionærer og investorer, gøre rede for, hvor alvorlig situationen er. Men direktøren er optimistisk, da klubben i dag lancerede redningsplanen for Esbjerg.

Ifølge tirsdagens pressemeddelelse er fire medarbejdere i administrationen allerede blevet fyret, samtidig med at der arbejdes på andre besparelser.

- Spillerlønninger og afskrivninger på spillerkontrakter bliver i perioden 2009-2013 reduceret med 46 procent, lyder det første punkt i den vestjyske spareplan.

Øvrige personaleomkostninger skal også skæres betragteligt, ligesom Esbjerg har akut behov for en kapitaltilførsel på 20 millioner kroner i de kommende måneder.

Læs også: Superliga-nedrykker tæt på profil-salg

- Vi vil i den kommende tid opsøge nuværende og potentielle nye investorer, som deler vores opfattelse af, at EfB er en vigtig kulturbærer og brandingfaktor i hele vores region.

- Vi har allerede nu fået positive indikationer fra en række af de eksisterende aktionærer, siger Søren Poulsen.

Esbjerg FB præsenterede igår Viggo Jensen som ny sportschef i klubben.

0 kommentarer
Vis kommentarer