Esbjerg: Vi bliver 1. Divisions FCK

Esbjerg regner med, at nedrykkerne vil blive en slags FCK og Brøndby i den næstbedste danske række

Skuffede miner hos Esbjerg og Randes efter nedrykning (Foto: Anders Brohus)
Skuffede miner hos Esbjerg og Randes efter nedrykning (Foto: Anders Brohus)

1. divisionsklubben Esbjerg vil rykke op i første forsøg. Det fastslog direktør Søren Poulsen ved et orienteringsmøde til over 100 sponsorer, som ville høre om klubbens fremtidsplaner.

Men det bliver svært, fordi superliganedrykkerne Esbjerg vil sammen med Randers FC blive et jaget bytte i den næstbedste række.

- Randers og os rykker ned som en slags FC København og Brøndby. De andre hold vil mobilisere ekstra kræfter for at slå os. Men sammen skal vi nok løfte det her - vi er klar, siger Søren Poulsen ifølge klubbens hjemmeside.

Læs også: Kommentar: Fiasko-drenge

Esbjerg-direktøren måtte svare på flere kritiske spørgsmål om økonomien fra sponsorerne. Et af svarene på en sundere økonomi i fremtiden vil blive ændrede kontraktvilkår for spillerne.

- Akkurat som vi agter at overholde vore forpligtelser over for spillerne, forventer vi, at spillere, der har aftaler med Esbjerg frem til 2013, vil spille for os, så blodet springer, fastslår Søren Poulsen.

Esbjerg skærer ned
I de hidtidige kontrakter er der ikke taget højde for de mistede millionindtægter ved en nedrykning fra Superligaen. Men det bliver der fremover.

- Vi og spillerne skal lære, at kontrakterne bliver langt mere præstationsbetingede i fremtiden. Vores indtægter varierer kraftigt med præstationerne på stadion, og det skal afspejles i kontrakterne, forklarer Søren Poulsen.

Esbjerg vil også komme til at spille med en smallere trup i 1. division, og klubben har valgt at sige farvel til svenske Fredrik Risp og kantspilleren Peter Nymann, som begge forlader klubben.

Også lejesvendene Johan Persson og Davidson Drobo-Ampem vil højst sandsynligt være fortid i Esbjerg efter sommerferien.

0 kommentarer
Vis kommentarer