Sådan afgøres bundgyset

4 hold kan rykke ud af Superligaen - se her, hvordan nedrykningen afgøres på søndag

Der er i den grad lagt op til noget af et drama i Superligaens sidste runde - i hvert fald omkring nedrykningsstregen.

Fire hold er i spil til de to nederste positioner i tabellen, der er lig med sportslig og økonomisk deroute - en tur ned i 1. division.

Mest i skammekrogen er Esbjerg og Randers, som i bedste Hitchcock-stil mødes på søndag i Randers.

En af dem er stensikker på at rykke ud - men det kan lige så godt ende med at blive dem begge.

De skal begge bruge tre point for at bevare håbet, men afgørelsen er ikke i deres hænder. De er nemlig afhængig af nederlag til AaB og Lyngby, der i sidste runde møder sæsonens to bedste mandskaber FC København og OB.

Uafgjort kan ende med ikke at være nok for AaB og Lyngby, hvis Randers løber med tre point. Så de er tvunget til at komme ud over stepperne.

Gyser-kampene:
Randers - Esbjerg
FCK - AaB
Lyngby - OB

Sådan overlever Esbjerg
Skal vinde over Randers - og håbe på at OB vinder i Lyngby. Skal Esbjerg overhale AaB kræver det formentlig både storsejr over Randers og et stort AaB-nederlag til FCK. Esbjergs målscore er -13, Lyngbys -12 og AaBs -8.

Sådan overlever Randers
Skal vinde over Esbjerg - og håbe på, at AaB eller Lyngby smider point i deres respektive kampe. Randers har -7 i målscore og er derfor bedre stillet end Esbjerg i bund-gyset.

Sådan overlever Lyngby
Sejren i Silkeborg kan blive Lyngbys redning - men det talentfulde hold er tvunget til at besejre OB for at være sikker på at undgå nedrykning. Uafgjort er ikke nok, hvis Randers vinder over Esbjerg.

Sådan overlever AaB
Nordjydernes situation ligner Lyngbys - blot med den forskel, at AaB har en bedre målscore. Et point på udebane i Parken kan vise sig ikke at være nok, hvis både Randers og Lyngby vinder. Derfor skal AaB vinde over FCK for at være sikre - ikke en nem opgave mod et FCK-hold, der vil revanchere nederlaget til OB foran et festtemt publikum.

0 kommentarer
Vis kommentarer