Kontrollør smuglede romerlys med til kamp

10 Esbjerg-fans smuglede romerlys med til kamp i Ekstra Bladet Cup. En af dem var udsendt som kontrollør for Esbjerg

OBS: Arkiv. En kontrollør tilknyttet Esbjerg smuglede romerlys med ind til opgøret i Ekstra Bladet Cup mod FC Midtjylland i aftes. (Foto: Ernst van Norde)
OBS: Arkiv. En kontrollør tilknyttet Esbjerg smuglede romerlys med ind til opgøret i Ekstra Bladet Cup mod FC Midtjylland i aftes. (Foto: Ernst van Norde)

En kontrollør, der i aftes var med Esbjerg fB i Herning for at holde ro og orden under pokalkampen mod FC Midtjylland, blev selv taget med romerlys. Det fortæller TV SYD.

10 Esbjerg-tilhængere blev efter onsdagens pokalkamp mod FC Midtjylland sigtet for voldlig opførsel og ulovlig besiddelse af romerlys. En af de sigtede var udsendt som kontrollør af Esbjerg fB.

- Det er dybt beklageligt, at en person, som vi har sendt med som kontrollør for at sikre vores fans sikkerhed selv overtræder reglerne. Politiet inddrog straks hans ID-kort som kontrollør - og han kommer aldrig til at repræsentere os igen, siger Lars Dyhr Hansen, der er presse- og kommunikationschef i Esbjerg fB til TV SYD.

16 af Esbjergs fans blev bortvist fra MCH Arena i Herning og 10 modtog sigtelser fra politiet.

En af de 10 sigtede er den nu forhenværende EfB-kontrollør. Han blev sammen med tre andre sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven. En Esbjergtilhænger fik alvorlige forbrændinger på fødderne, da et romerlys blev tændt på stadionet.Seks andre Esbjerg-fans blev siget for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Ingen FC Midtjylland-tilskuere var involveret i urolighederne.

Esbjerg vandt udekampen 2-1.