Esbjergs plan klappede i 39 minutter

Topholdet holdt FC Midtjylland fra kontraløb, lige indtil hjemmeholdet kom foran sidste i første halvleg

Jeppe Mehl og co. fra Esbjerg havde fint styr på hjemmeholdet FCM med den nyslåede landsholdsspiller Leon Jessen - indtil den første scoring. (Foto: Anders Brohus)
Jeppe Mehl og co. fra Esbjerg havde fint styr på hjemmeholdet FCM med den nyslåede landsholdsspiller Leon Jessen - indtil den første scoring. (Foto: Anders Brohus)

Esbjerg tabte et skridt i topkampen i Superligaen med lørdagens 0-3-nederlag til FC Midtjylland i Herning.

Vestjyderne kom til Midtjylland for at revanchere det forsmædelige nederlag på 0-5 i pokalen fra 28. oktober, og lige indtil hjemmeholdet scorede det første mål efter 39 minutter, forløb alt efter Esbjerg-træner Ove Pedersens plan.

- Den første del af kampen gik lige præcis, som vi ville have den. Vi ved, at Midtjylland er dygtige til omstillingsspillet, og det lykkedes os at undgå deres kontraer. Så scorede de i stedet på en dødbold, og så kunne de stille sig og spille på hurtige modangreb i resten af kampen, siger Ove Pedersen.

- Vi gik hurtigt frem og satsede i anden halvleg, for der var ingen grund til at spilde minutter. Det betød til gengæld, at Midtjylland havde kampen, hvor de ville have den. Så det er slet ikke forkert at sige, at det første mål var stærkt afgørende, tilføjer han.

En anden central Esbjerg-spiller på det seneste, landsholdskometen Søren Rieks, var naturligvis også skuffet over facit af 90 minutters arbejde.

- Midtjylland er et hold, der scorer mange kontramål, og de fik lov at spille deres spil, efter vi var kommet bagud. Ærgerligt nederlag, men vi rejste os også efter nederlaget til dem i pokalen. Det er jeg sikker på, vi kan gøre igen, forsikrer Rieks.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere