Jess Thorup: En drøm at slutte sådan

Jess Thorup jubler over afslutningen i Esbjerg. Han kan nu med oprejst pande forlade sin hjerteklub

Jess Thorup (Foto: Lars Poulsen)
Jess Thorup (Foto: Lars Poulsen)

Før forårssæsonen meddelte Jess Thorup, at han 1. juni forlader jobbet som cheftræner i Esbjerg. Fremover skal han være U21-landstræner, men inden han kom så langt, var der lige et forår, der skulle spilles med vestjyderne.

Da meddelelsen kom, var Esbjerg i nedrykningsfare, men efter mandagens afslutning på Superligaen er Thorups mandskab nummer fire trods 0-1 til FC Nordsjælland, og i forbifarten har Esbjerg også snuppet en pokaltitel.

- Det er jo fantastisk. Det er tæt på en drøm, der er gået i opfyldelse. For et halvt år siden valgte jeg, at jeg vil prøve noget andet, og jeg ville for alt i verden ikke skulle stikke af med halen mellem benene, siger Thorup.

- Nu kan jeg stå oprejst og sige, at jeg har afleveret et hold i fremdrift. Vi har fået en fjerdeplads, vi har vundet en pokaltitel og skal spille i Europa. Så jeg vil glæde mig til at følge Esbjerg i fremtiden, for jeg synes også, jeg har en stor aktie i det her.

Se også: Jess Thorup: En fantastisk fed fornemmelseSe også: Pokalhelte på Thorups første U21-landshold

Selvom Esbjerg nu skal spille Europa League-kvalifikation ærgrer Thorup sig ikke over, at fremtiden byder på nye udfordringer.

- Nej, overhovedet ikke. Jeg glæder mig over, at vi er sluttet så godt af. Det havde været ærgerligt at slutte af med nedrykning, siger Thorup.

- Hele holdet har løftet sig i foråret, så alle er glade. Jeg ønsker EfB al mulig held og lykke i fremtiden.

43-årige Thorup har været cheftræner i Esbjerg siden marts 2011. Han har en lang karriere som spiller i klubben bag sig.

/ritzau/

0 kommentarer
Vis kommentarer