Esbjerg-direktør: Vi vægter Superligaen højest

Søren Poulsen ser succes i Superligaen som vigtigere end at få endnu flere bonusmillioner fra Europa League

(Polfoto)
(Polfoto)

Der er gode penge at tjene for Esbjerg, hvis fodboldklubben fortsætter sin succes i Europa League-gruppespillet.

Vestjyderne, som torsdag kvalificerede sig til 1/16-finalerne med en 1-0-sejr hjemme over Elfsborg, kan sikre sig yderligere cirka 4,5 millioner kroner i indtægter.

Det sker, hvis det bliver til sejre i de kommende kampe mod Standard Liege og Red Bull Salzburg og en samlet førsteplads i gruppe C.

Det økonomiske incitament til at hive flere sejre hjem er altså til stede, men samtidig kæmper Esbjerg i Superligaen, hvor klubben har tabt fire kampe på stribe. Og den hjemlige liga er vigtigst.

- Vores fokus kommer til at ligge på Superligaen, som jeg ser det. Superligaen er så tæt, at den vil være vores førsteprioritet, og det vil den være frem til jul, siger Søren Poulsen, Esbjergs administrerende direktør.

Esbjerg har ni point efter fire kampe i Europa Leagues gruppe C, tre point færre end topholdet, Red Bull Salzburg.

Hver sejr i gruppespillet giver cirka 1,5 millioner kroner i bonus, mens gruppevinderen får yderligere cirka 3 millioner kroner i bonus. Gruppens nummer to må nøjes med det halve, men Søren Poulsen lever fint med en andenplads.

- Vi har allerede overpræsteret i Europa sportsligt og økonomisk og fået langt mere, end vi havde turdet drømme om. Det får os ikke til at ændre kurs og strategi midt i det hele, siger direktøren.

Esbjerg er efter den seneste tids nederlag i Superligaen faldet ned til en placering som nummer ni med 17 point for 14 kampe, to point flere end FC Nordsjælland lige under nedrykningsstregen.

Esbjerg har samtidig kun fire point op til AGF på tredjepladsen.

- Hvis man tager pointforskellene, kan man den ene weekend ligge dér, hvor vi ligger, og den næste kan man ligge nummer tre, fire eller fem, hvis resultaterne flasker sig.

- Jeg er stadig meget fortrøstningsfuld og er super glad for de point, vi fik skrabet sammen i begyndelsen af sæsonen, hvor vi kom rigtig godt fra start.

- Vi vidste, at vi ville få brug for de point senere, når vi kom frem til efteråret med de tunge kampe, og det har vist sig at være rigtigt, siger direktør Søren Poulsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere